Skip to content →

Doei 2011. Hallo 2012!

De trouwdag van mijn ouders en tevens de laatste dag van het jaar: 31 december. Men heeft nu alweer waslijsten met goede voornemens die uiteindelijk vergeten worden en de oliebollen staan al klaar. Iedereen heeft er altijd zo’n zin in. De mensen om mij heen, bijvoorbeeld, willen het altijd zo groots vieren. Ik verbaas mij altijd over hun zoektocht naar hét perfecte feestje met hét perfecte outfit op dé perfecte locatie. Om nog maar te zwijgen van de euro’s die erin worden gestoken. Waarom zou je juist deze avond het dubbele voor een lekker glaasje champagne moeten betalen, op een locatie waarvan de entree duurder was dan je outfit en je het nieuwe jaar in gaat met ontzettend veel mensen waarvan je 90% van de mensen niet eens kent?

In de meeste films wordt er ook altijd zo’n ophef over oud en nieuw gemaakt en nu maakt bijna iedereen er zo’n big deal van. Ik snap het niet hoor. Ik vind het allemaal niet zo bijzonder. Ik hoef geen groot feest. Ik wil eigenlijk gewoon samen met mijn ouders, Broertje en vriendinnen op de bank zitten. Dan samen praten over wat 2011 ons allemaal gebracht heeft. Dan kan ik vertellen dat ik naar Dublin, Lissabon en Londen ben geweest. Dat ik James Morrison dit jaar niet één keer, niet twee keer maar zelfs drie keer heb gezien en dat we zelfs hebben geknuffeld. Dat ik ben begonnen aan mijn laatste jaar als student en dat ik eindelijk een spiegelreflexcamera heb gekregen. Dan kan ik gewoon vertellen aan de mensen om wie ik geef, dat ik een top jaar met ze heb gehad.

Helaas gaat vanavond niet zo worden. Papa en mama gaan naar vrienden toe, Broertje laat vrienden komen, vriendinnen moet werken of hebben andere plannen, en ik ga naar Aachen. Maar ondanks we allemaal ergens anders zijn, weet ik zeker dat we om 12 uur vannacht, in gedachten toch samen zijn. Dat we samen in gedachten 2011 afsluiten en aan 2012 gaan beginnen. En ik zal dan ook even aan Nevermind-Me.com denken, omdat ik jullie, lieve lezers, natuurlijk ook een ontzettend fijne jaarwisseling wens!

Published in Dear Diary

One Comment

  1. Ik ben ook gewoon liever met familie. Ik hoef niet al die heisa.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.