Skip to content →

Dingen die ik wel kan

Bijna een jaar geleden schreef ik over dingen die ik niet kan en het lijstje kan ik stiekem eindeloos aanvullen. Maar dat geeft ook meteen zo’n negatieve nasmaak. Dat is eigenlijk een schande voor zo’n positieve optimist als ik. Vandaar dat ik maar eens mijn positieve punten ga opsommen. Misschien wel even goed om een soort van reality check te doen voordat mijn herkansingen beginnen. Iets met motivatie en zo. Dus hier komt-ie:

 • Ik ben heel goed in eten. Ja echt. Hier ben ik écht héél goed in. Griekse yoghurt met muesli in de ochtend, een bruin broodje of een bruin bammetje met een gebakken eitje in de middag en iets met verse groenten in de avond. Sinds ik in Antwerpen woon en mijn huisgenootje lekkere gerechten in elkaar flanst, ben ik koken en bakken steeds leuker gaan vinden. En dat komt goed uit want ik vreet bijna alles!
 • Ik ben een ongekend talent in dromen en fantaseren. Ik droom van een mooie carrière (als schrijfster/fotografe/eigenaresse van een koffiezaakje of een B&B) in Londen, een mopshondje (Dirk) en een Franse bulldog (Darcy) en een leuke vent (ehh, Alexander Skarsgard?) en ik fantaseer dagelijks over een reis door Zuid-Amerika en Australië. Ik beeld mij in dat ik de gaafste moves heb als ik in mijn kamer aan het dansen ben en ik zwijmel weg bij de gedachte dat ik 3 Op Reis mag presenteren.
 • Ik ben een ster in het vinden van de grond. Of met andere woorden: ik ben supergoed in op mijn gezicht gaan. Op mijn bek gaan. De vloer een knuffel geven. Vallen. Tsjah, het is maar hoe je het wilt noemen maar ik ben er retegoed in! In de V&D tussen het servies? Check! In de sneeuw voor de ingang van een winkelcentrum? Check! In een kroeg waar die leuke barman werkt? Dubbel check (en nee, ik was niet dronken). Op school? In het park in de modder? Ja hoor, dat doe ik wel even.
 • En verder kan ik dit nog: ik kan mijn wangen vullen met water (of cola, of bier of wat dan ook) en dan praten (ehh ja, dit moet je gewoon eens een keer zien..). ::: Ik ben goed in te laat komen (maar dat is eigenlijk best oud nieuws, toch?) ::: Ik kan heel goed en ook nog eens best lang slapen (like duh!). ::: Ik kan heel snel huilen bij films en series (en dat terwijl ik helemaal geen jankerd ben. Verre van, zelfs.). ::: Ik ben goed in staren (en het dan niet doorhebben en vervolgens iemand onbewust minuten aankijken. Dit zal ook wel te maken hebben met mijn talent voor dromen.). ::: Ik ben goed in lachen en genieten van het leven (YOLO! En zoals mijn favoriete docent schrijft: “Het leven is één groot feest van zintuiglijk genot”.).

En jullie? Waar zijn jullie goed in?

Published in Random Thoughts and Scribblings

6 Comments

 1. Ik weet er nog één voor je: je bent goed in een positieve draai geven aan de dingen. Of de dingen op een positieve manier benaderen. ;)

  [Reply]

 2. Hihi, nou ik moet toch zeggen dat je veel talenten hebt hoor! Dromen en fantaseren behoren ook zeker tot één van mijn sterke punten haha :) Oh, en eten trouwens ook, ik kan ALTIJD eten: ALTIJD!

  [Reply]

 3. Haha, herkenbaar! Ik ben serieus zo’n beetje in exact dezelfde dingen goed als jij.. ;) Behalve dat ik niet zo goed kan koken, maar ik kan wel goed eten.. Hihi!

  [Reply]

 4. Ik herken mezelf wel in jou, haha. Serieus. Waar ik ook goed in bed: overal tegenaan lopen. Ik heb elke week wel een blauwe plek op mijn knie. En als de ene knie weer normaal is, stoot ik gewoon mijn andere knie ergens tegenaan. Doe ik gewoon.

  [Reply]

 5. Haha ik moest er zo om lachen :P… in de meeste dingen ben ik ook heel goed. Vooral ik en fietsen is iets wat niet samen gaat en zie dan regelmatig de grond van dichtbij

  [Reply]

 6. Haha, ik ben ook echt goed in slapen en eten, dus dat hebben we gemeen!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.