Skip to content →

Dingen die ik niet kan

Bedankt.

Ik was laatst spaghetti aan het eten. Mama was weer zo lief geweest om een apart pannetje met rode saus zonder gehakt voor mij te maken. Hmmm, zij maakt de lekkerste rode saus (eigenlijk maakt zij alles lekker). Ik schepte mijn bordje vol, zette mijn bord op tafel dat net bekleed was met een schoon tafelkleed en begon te smullen. Nog geen vijf seconden later zat er spaghetti in mijn haren (ja, echt waar), zaten er rode vlekken op het tafelkleed en was mijn shirtje ook slachtoffer van het rode gevaarte. “Jij kan echt niet eten zonder te knoeien, hè,” zei Mama terwijl ik haar aankeek met de beroemde rode spaghettimond. Ik zuchtte en bedacht mij dat ik wel meerdere dingen niet kan:

 • Ik kan niet tekenen.
 • Ik kan niet aardig zijn tegen iemand die ik totaal niet mag.
 • Ik kom niet bij de bovenste planken in onze keuken, supermarkt of waar dan ook.
 • Ik kan niet zonder handen fietsen.
 • Ik kan niet lopen en tegelijkertijd op mijn telefoon typen. Ik probeer het wel vaak maar na een paar tellen moet ik echt stil gaan staan om normaal te kunnen typen.
 • Ik kan absoluut niet zingen. (En daar baal ik best wel van. Gelukkig weerhoudt mij dat er toch niet van om luidkeels met alle leuke en zelfs minder leuke liedjes mee te zingen.)
 • Ik kan niet duiken. (En dan heb ik het niet over duiken als in met een zuurstoffles diep het water in, maar gewoon letterlijk het water in duiken. Ik. Kan. Het. Niet.)
 • Ik kan geen radslag of een handstand en heb het ook nooit gekund. Een koprol vind ik ook moeilijk. (Dit kan ik allemaal echter wel in het water nadat ik er niet-duikend in ben gegaan.)
 • Ik kan niet stil blijven staan of stil blijven zitten als ik naar Slave to the Music luister van James Morrison.
 • Ik kan niet met een normale stem op een normale toon tegen dieren praten. (Ik weet zeker dat ik niet de enige ben!)
 • Ik helemaal niet goed met kinderen omgaan. (Maar echt hoor. Ik weet gewoon niet wat ik met ze moet, wat ik tegen ze moet zeggen of wat dan ook.)

En dan is het nu aan jullie de beurt om mij te vertellen wat jullie niet kunnen. Misschien ga ik mezelf dan een stuk minder zielig voelen. Want ja, het is best confronterend om dit zo op het internet te zetten, wetende dat deze lijst nog lang niet compleet is ;-)

Published in Random Thoughts and Scribblings

12 Comments

 1. Ik kan ook niet tekenen, zingen, duiken en handstand/radslag (koprol gaat al beter)…

  [Reply]

 2. Ik kan ook geen radslag of handstand, en waar vroeger veel vriendinnetjes altijd op van die klimstangen aan het spelen waren, durfde ik er niet eens aan op de kop te hangen haha. Ik kan ook absoluut niet zingen. :(

  [Reply]

 3. Niki, ik denk dat wij echt een matchmade in heaven zijn! Ik kan dan wel met losse handen fietsen (2 sec. maar hoor, anders val ik. Dus eigenlijk kan ik het ook niet) en op mijn telefoon typen terwijl ik loop. De rest kan ik niet.

  [Reply]

 4. Petra

  Ik kan ook niet met kinderen omgaan. Écht niet, haha! Ik kan niet zingen, lang in de bus zitten zonder in slaap te vallen, ik kan niet rennen, zonder mes eten (behalve als ik met stokjes eet) en ik kan geen vuurtje stoken.

  [Reply]

 5. Ah, dat geeft allemaal niets. Veel is heel herkenbaar!

  [Reply]

 6. Ik heb altijd rode vlekken op m’n shirtje als ik spagetthi eet..

  [Reply]

 7. Haha heel herkenbaar, ik kan ook niet eten zonder te knoeien! En ook ik kan absoluut niet zingen maar ik ben wel altijd degene die het hardste aan het meezingen is!

  [Reply]

 8. Ik kan ook niet zingen en dat vind ik zooo jammer! Verder kan ik ook niet duiken of tekenen (ik teken nog steeds stokventjes). Daarnaast ben ik ook helemaal niet creatief of handig. En zo kan ik nog wel even doorgaan hoor :-).

  [Reply]

 9. Ik kan ook geen handstand! Echt irritant vond ik dat vroeger. Wat ik ook niet kan is fluiten.

  [Reply]

 10. Ik kan niet fluiten. Totaal niet. Er komt alleen wat geblaas uit mijn mond, maar geen geluid.

  Oh en ik kan niet knippen met mijn vingers.

  [Reply]

 11. Oei, dat lijstje klinkt belachelijk herkenbaar. Ik kan niet tekenen, niet zingen, niet duiken, niet normaal spaghetti eten en nog veel meer. Ik ben daarentegen wel aardig lenig, dus een handstand en radslag gaat me dan wel weer redelijk goed af.

  [Reply]

 12. Ik kan ook niet aardig zijn tegen mensen die ik echt niet mag. Ik kan niet turnen, ik ben niet lenig, ik kan niet hardlopen. Ik ben geen handig klustalent.
  Vroeger tijdens mijn zwemlessen kon ik ook niet duiken, ik heb het geleerd omda thet moest voor mijn B diploma. Nu ik het wel kan vind ik het heerlijk, en nu ik je blog lees vind ik dat ik het al veel te lang niet meer gedaan heb. Als je het eenmaal kunt zal het ook veel beter gaan. Wel eens geprobeerd om je gewoon voorover in het water te laten vallen terwijl je je zo klein mogelijk maakt en je armen uitsteekt?

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.