Skip to content →

Ding dong, verslaafd aan mahjong

Het fijne van een smartphone is dat je er zo veel mee kan dankzij alle apps. Hop, even snel een fotootje maken van dat lekkere eten, één of andere filter eroverheen gooien en op Instagram zetten. Of even laten weten wat je aan het doen bent (of wat je gaat doen) op Facebook. Bijkletsen met je vrienden, een update geven of een nieuwtje te weten komen via WhatsApp. Even snel een e-mail versturen tijdens college of gewoon in de bus. En oh ja, Twitter (mijn favoriet) voor alle andere (leuke) onzin.

Maar ik vond van mijzelf dat ik meer gebruik moest maken van apps. Tsjah, je hebt niet voor niets een smartphone, hè? Dus ik downloadde en installeerde (zoals de rest van de wereld) Ruzzle en Draw Something en daar voegde ik later SongPop aan toe (die vind ik trouwens ook echt leuk hoewel ik er echt heel slecht in ben). Ik ben altijd wel in voor een spelletje maar omdat je bij die apps tegen iemand anders speelt, moet je dus ook wachten. En ja, ik haat wachten.

Dus toen opende ik Google Play en ging ik opzoek naar een leuk spelletje. Ik vond weliswaar niets leuk genoeg totdat ik Mahjong tegenkwam. Dat heb ik in het ver verleden wel eens gespeeld en ik kon mij herinneren dat ik dat wel leuk vond. Zo gezegd, zo gedaan en na een minuut was de app geïnstalleerd. Misschien had ik dat beter niet kunnen doen want die stomme app speelt nu een vrij grote rol in mijn leven.

Voordat ik ga slapen speel ik even een potje. Dat ene potje worden er twee en voordat ik het weet zijn we ineens een uur verder. Als ik het college niet interessant vind, dan pak ik mijn telefoon en speel ik weer een potje (het is trouwens een goed excuus om het college gewoon niet interessant te vinden). Als ik tijdens het koken moet wachten tot mijn aardappelen gaar zijn, dan is Mahjong mijn tijddoder. En zelfs tijdens het eten door kan ik het niet laten om even één potje te spelen. En zo zijn er dagelijks wel honderd andere gelegenheden om Mahjong op te starten.

Waarom ik het zo leuk vind, weet ik niet. Echt niet. Ik denk dat ik de app maar weer eens moet openen om hier antwoord op te kunnen vinden. Dus jongens en meisjes, ik check jullie later.

Published in Whatever Else

8 Comments

 1. Mahjong IS ook leuk! Ik heb vaak dat wanneer ik een spelletje download, ik er een week verslaafd aan ben en er vervolgens niets meer aan vind. Ik ben niet zo’n spelletjes mens..

  [Reply]

 2. Haha, maar het is inderdaad ook gewoon een leuk spelletje! Ik ga het alleen niet downloaden, want dan ben ik straks vijf uur verder en heb ik alleen maar dat spel gespeeld.

  [Reply]

 3. haha ik heb het al een paar keer op m’n telefoon gehad maar ik heb het spel nooit gesnapt, haha

  [Reply]

 4. Mahjong is leuk! Ik speel het ook altijd :)

  [Reply]

 5. Ik heb het ook op mijn telefoon, en ik speelde het vroeger de hele tijd. Alleen ik verloor altijd en daar raakte ik gefrustreerd van, dus heb ik maar Spider Solitaire gedownload. Altijd prijs :’)

  [Reply]

 6. Haha, deze app ken ik niet :) sowieso speel ik niet echt spelletjes op mijn iPhone. Ben wel echt verslaafd aan alle sociale netwerken. Ik kan echt niet meer zonder!

  [Reply]

 7. Sas

  Ik vind het echt een vreselijk spelletje :’)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.