Skip to content →

Dierproefvrije make-up enzo

Ik houd van make-up en ik houd nog meer van make-up kopen. Ik draag zelden oogschaduw maar toch blijf ik die leuke paletten maar kopen. Nagellak en lipproducten heb ik in overvloed en toch wordt de collectie bijna elke week wel uitgebreid. Zonde van het geld? Ach nee joh! Ik geniet er gewoon van om zo iets te kopen en het gewoon aan mijn “collectie” te kunnen toevoegen. Maar vanaf vorige week is het beauty shoppen een grotere uitdaging geworden. Ik heb namelijk besloten om alleen maar dierproefvrije make-up te kopen. En nu moet ik helaas met een grote boog om een paar van mijn favoriete merken heen lopen.

Mijn favoriete mascara van Estée Lauder, mijn favoriete tinted lipbalm van Sleek, de Prep + Prime producten van MAC, mijn favoriete luchtje van Chanel, de nagellakjes van Essence en Catrice, mijn BB cream van Garnier, de oogpotloden van Max Factor, mijn favoriete compressed powder van Rimmel.. WAAROM TESTEN JULLIE DE PRODUCTEN OF INGREDIËNTEN OP DIEREN? Nu mag ik mezelf niet meer blij maken met jullie producten. Jullie waren toch wel mijn toppertjes. En bedankt, hoor. Not.

Maar na wat research op het internet (ik noem Green Beauty Blog), kwam ik er ook achter dat de andere helft van mijn make-up wél dierproefvrij is (YES!). Burt’s Bees? Check! E.L.F.? Check! GOSH? Check! Hema huismerk? Check! Kruidvat huismerk? Check! NYX? Check! OPI? Check! Urban Decay? Check! Wet ‘n Wild? Check! Wisten jullie al dat deze merken gewoon dierproefvrij zijn? Geweldig toch?

Ik was eerst een beetje bang dat ik bakken vol geld zou kwijt zijn aan dierproefvrije cosmetica. Maar dat is dus gelukkig helemaal niet zo (joehoe, blij met E.L.F., GOSH en NYX haha). Er zijn genoeg nieuwe merken te ontdekken, zowel in de winkel als online. En laat ik make-up kopen (en eigenlijk het hele proces ervan) nou leuk vinden. Een perfecte win-win situatie, of niet dan?

Published in Random Thoughts and Scribblings

6 Comments

 1. Het scheelt inderdaad dat er ook nog genoeg goedkope merken zijn die niet op dieren testen! Toch heb ik ook een aantal producten die wel op dieren getest zijn helaas, hoewel ik mij heb voorgenomen deze niet meer opnieuw te kopen. Enkel op te maken en weg te gooien.

  [Reply]

 2. Wat goed! Ik koop eigenlijk bijna nooit make-up (met nagellak als grote uitzondering). Je hebt trouwens ook een app waarmee je gelijk kan zien of het op dieren getest wordt! Misschien kende je ‘m al, maar anders moet je even zoeken op ‘time2makeup’ :)

  [Reply]

 3. Ik vind het best belangrijk als je veel make-up koopt dat je ook weet wat je koopt, dus props voor je keuze :) Ik koop haast geen make-up en ik draag het heel sporadisch dus ik heb eerlijk gezegd geen idee of mijn producten proefdiervrij zijn. Eens even kijken.

  [Reply]

 4. Oh, make-up kopen vind ik ook echt heerlijk! Maar hoe doe je dat nu met alle producten die wel op dieren getest zijn maar die nog niet op zijn? Is toch ook een beetje zonde om je Chanel parfum of je MAC palettes weg te gooien omdat ze op dieren getest zijn..

  [Reply]

 5. De make-up die ik heb (including MAC etc.) maak ik gewoon op maar die mag ik van mezelf dus niet meer opnieuw kopen!

  [Reply]

 6. Goed van je hoor! Ik ben niet zo van de enorme collectie make-up… Ik heb een mascara en een coverstick XD. I know I’m a badass XD.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.