Ik werk als verkoopster in een kledingwinkel. Mijn collega’s zijn de leukste en liefste mensen van de hele detailhandel en het werk is gewoon super leuk. Het geeft een kick om iemand een wide leg jeans te laten kopen terwijl ze voor een skinny jeans kwamen. Maar de kick van het verkopen werd steeds minder bij mij. Ik voelde geen uitdaging meer en was toe aan iets anders. Ik ging me bezighouden met het inrichten van de etalages en het samenstellen van andere presentaties en ik merkte dat mijn interesse daarin wel erg groot was!

Een paar weken terug ontvingen wij een brief van een modellenbureau op het werk. Daarin stond dat onze winkel geselecteerd was voor een leuke actie. Ze schreven dat er onlangs een mystery shopper in onze winkel was geweest en dat hij/zij erg tevreden was over de klantvriendelijkheid, service en natuurlijk de collectie. Daarom bood het modellenbureau ons twee modellen aan die voor één dag als levende paspoppen zouden dienen (natuurlijk wel voor een “kleine” vergoeding). Ik dacht eerst dat onze regiomanager het niet goed zou vinden, maar het tegendeel bleek echter waar!

Volgende week zaterdag van half één tot half vijf, krijgen wij dus twee modellen in onze etalage die elk uur een ander outfit dragen. En het allerleukste hiervan is dat ík de outfits mag samenstellen! De regiomanager en mijn bazin zijn/waren zo onder de indruk van mijn creatieve kant dat ze mij deze taak laten vervullen. Ik kan het niet helpen om mezelf even als Lauren en Whitney uit the Hills te voelen, hihi.

14 reacties op “Creatief zijn is leuk

 1. Jeetje Niki, wat leuk zeg!! Gefeliciteerd! (dat mag ik wel zeggen toch?) Neem je ook een camera mee zodat we kunnen zien hoe goed jouw smaak voor kleding is? ;)

  Oh enne.. je laat het ons wel weten als er een leuke mannelijke model bij zit he? :P

 2. Woooooow. Echt súpervet! Zoiets zou ik ook wel willen doen ja :D

  Gaan die modellen dan ook echt vier en een half uur lang stilstaan ergens midden in de winkel of hoe gaat dat? Lijkt me grappig als een nietsvermoedende klant voorbij loopt en dan ineens “waaah, het beweeeegt!”

 3. Oh, dat klinkt echt geweldig! Stylen lijkt me super leuk! Althans, als de winkel waarin je werkt leuk is. Oh, ik ben zo jaloers! Maar ehm, Whitney zit toch niet meer in The Hills? Nja, I get your point. Wie weet zijn de mensen van het modellenbureau zo onder de indruk, dat zij je verder kunnen helpen in het modewereldje. Als je het zou willen dan.

 4. Oeh superleuk! Mag je toevallig ook foto’s maken? Ik zou wel eens wat outfits willen zien. (:
  Heb je trouwens mijn mailtje ontvangen over het verhuizen naar deze host?

 5. Aaaah, dat is zo stoer dat je dat mag doen! Ga je er foto’s van maken? Want ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat eruit gaat zien :D

 6. Ik zag dat je in Maastricht woont, in elke winkel sta je daar? Misschien heb ik je wel vaker gezien, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *