Skip to content →

Confessions of a non-shopaholic

Gisteren kreeg ik de gekke gedachte om te gaan shoppen. Maar Niki, dat is toch helemaal niet gek? Nou, dan kennen jullie mij niet zo goed. Ik vind het namelijk helemaal niet zo leuk om te shoppen. En dan heb ik het over shoppen als in nieuwe kleren kopen (ik ben wel heel goed in het kopen van nieuwe schoenen en tassen). Ik weet niet waarom maar ik houd er gewoon niet zo van. Dat kan liggen aan het feit dat ik heel kieskeurig ben of aan het feit dat ik mijn geld liever aan andere dingen uitgeef (bij nader inzien denk ik dat het de ultieme combinatie van beide factoren is).

Maar goed, gisteren was dus zo’n impulsieve dag. Ik werd wakker en besloot om even de stad in te gaan. Het was de laatste dag sale en ik had die avond toch een feestje. Dus rond half één liep ik de H&M binnen en voor ik het wist, stond ik natuurlijk met een paar schoenen en een leuke clutch in mijn handen. Nee Niki, dat slaan we vandaag even over!” zei het stemmetje in mijn hoofd. Ik richtte mij tot de rekken met kleren, liep op de leuke kleurtjes af maar helaas zonder resultaat. Niets was leuk genoeg om mijn geld aan uit te geven en ik wilde eigenlijk iets anders gaan doen.

Ik had vanaf dat moment al geen zin meer om verder te winkelen. (On)gelukkig had ik met een vriendinnetje afgesproken dus ik moest wel in de stad blijven. Afzeggen omdat je shoppen niet leuk vind, is misschien ook een beetje stom. En kom op, je moet alles een kans geven, toch? Nou, dat heb ik gedaan. Ik heb mezelf de hele middag nieuwe kansen gegeven. Van de H&M naar de River Island en van de River Island naar de Forever 21. Ondertussen ook nog even naar binnen bij COS en de Mango en de boutiekjes mochten natuurlijk ook niet ontbreken. En ik vond het verschrikkelijk.

Ik houd gewoon niet van shoppen. There, I said it! En dat besefte ik gisteren weer. Vraag mij niet waarom ik er een hekel aan heb want ik kan het gewoon niet uitleggen. Maar factoren als 1) een leuk blousje passen en die niet dicht kunnen knopen omdat je voorgevel te groot is 2) de lange rijen bij de paskamers en het onvriendelijke personeel 3) de lege paskamers en het té vriendelijke personeel 4) kleding (net) niet leuk genoeg vinden en 5) iets niet (meer) in je maat hebben, spelen toch wel een hele grote rol in mijn afkeer tegen het winkelen.

Laat mij maar tijdens zo’n shopsessie de hele dag in een leuk koffietentje zitten, genietend van een latte en lezend in mijn boek of pratend met mensen. Want dat is hoe mijn perfecte shopdag eruit ziet.

Ps. Ik heb uiteindelijk alleen maar pleisters gekocht omdat ik die écht nodig had (maar het feit dat ze de figuurlijke pijn van gisteren verzachten, is ook wel grappig).

Published in Random Thoughts and Scribblings

9 Comments

 1. Ik snap het denk ik wel. Ik zelf vind het wel leuk om af en toe te shoppen, maar soms heb ik er gewoon genoeg van. Koffietentjes, here I come!

  [Reply]

 2. AMEN! Ik hou er ook gewoon niet van, maar als je dat zegt kijken mens je aan alsof je zojuist een aliën bent geworden! Vind je windowshoppen dan wel leuk?

  [Reply]

 3. Ik ben ook niet zo’n shop fan hoor. Soms, heel soms vind ik het leuk. Maar dat is dan meestal omdat ik goed geslaagd ben. Maar vaak heb ik ook last van de laatste 5 punten die je noemde.

  [Reply]

 4. Ik kan soms best leuk vinden om te shoppen…. En als ergens verliefd op wordt ben dat ook echt. Maar over het algemeen ben nogal kieskeurig ik heb in een winkel zo alles gezien en weet precies of ik het wel of niet iets vind. Terwijl de rest van mijn vriendinnen nog uren langs de rekjes loopt… Mijn geld gaat dan vooral uit naar concerten :$

  [Reply]

 5. Ik vind kleding shoppen ook niet zo leuk! Ik bestel het liever online, in alle rust haha.

  [Reply]

 6. Lang leve het internetwinkelen :’) Paar filtertjes erop en je bent binnen 10 minuten klaar.

  [Reply]

 7. Heel begrijpelijk, ik kan me in je verhaal wel vinden. Ik ga het liefst shoppen wanneer de winkels net hun deuren openen. De winkels zien er dan allemaal nog zo netjes uit en je hoeft niet te wachten bij de paskamers.

  [Reply]

 8. Waaat? Nou, ik winkel voortaan wel voor twee dan ;)

  [Reply]

 9. ik moet toegeven dat je helemaal gelijk hebt met de punten waarom shoppen verschrikkelijk is! Ik was laatst in londen en ik heb maar 1/5 gekocht van alle dingen die ik gepast had en leuk vond. Toch is het nog steeds leuk om na al die kleding het perfecte jurkje te vinden waar je al een jaar naar op zoek bent. Dus nee, ik deel je shop afkeer niet…..

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.