Skip to content →

C’est la vie

Wat is het toch heerlijk om wakker te worden en tot de ontdekking te komen dat de lucht blauw is met een stralend zonnetje. Wat is het daarentegen toch jammer om naar buiten te gaan en te ontdekken dat het niet zo warm is als het lijkt. Maar goed, ik ga geen hele blog wijden aan het weer. Er zijn in mijn non-actieve-tijd-op-nevermind-me wel andere dingen gebeurd.

School bijvoorbeeld. Want ja, ook ik ben in het dagelijks leven maar een studente. Eentje die het eerste semester van 2010 in het buitenland moet studeren voor haar opleiding. En dat vind ik alles behalve erg natuurlijk! Ik had mijn zinnen op Dublin en Parijs gezet. Dublin had mijn voorkeur. Het was eigenlijk mijn grootste voorkeur. Ik zag mezelf al winkelen in de Topshop met een Starbuckskoffie in mijn hand en ‘s avonds bier en wijntjes drinken in de Irish pubs studeren in Dublin. Wat was het daarom ook een ongelofelijk grote teleurstelling dat ik niet voor Dublin werd ingeloot. En om het nog erger te maken: ook niet voor Parijs.

Goh, dacht ik bij mezelf. Leuk zo’n opleiding waar je verplicht één semester in het buitenland moet studeren. Ik baalde natuurlijk als een stekker. Maar oké. Tijd om lang te balen had ik niet aangezien ik erg gemotiveerd was om een andere stad uit te zoeken. Ik had mijn pijlen gericht op Spanje of Frankrijk. Madrid en Salamanca zaten ook al vol, dus bleef Valladolid over in Spanje. In Frankrijk had ik nog de keuze uit Lille en Besançon. Ik heb de laatste dagen dankbaar gebruik gemaakt van google om zo veel mogelijk informatie te winnen. Ook ben ik zo ijverig geweest om studenten te mailen die al in Salamanca, Lille en Besançon zijn geweest.

Vrijdag moet ik opnieuw twee voorkeuren inleveren en ik weet al precies welke universiteiten er in mijn top 2 staan: Besançon en Lille. Ook denk ik dat ik voor 99,9% geplaatst wordt bij mijn eerste voorkeur. Maar niets is nog zeker. Willen jullie weten waar ik in september 2010 begin met studeren? Dan moeten jullie -net als ik- nog even wachten! Let’s keep our fingers crossed for me!

Published in The Hard Knock Life

17 Comments

 1. kim

  Ah, jammer dat je eerste voorkeuren het niet geworden zijn. Maar ik zal voor je duimen dat het Besancon wordt! :)

  [Reply]

 2. Jammer dat het Dublin niet is geworden, maar Besancon en Lille zijn ook echt supervet! Ik zal voor je duimen!

  [Reply]

 3. Lille klinkt mij echt heel leuk in de oren! Ik duim voor je :)

  [Reply]

 4. Haha, het weer is inderdaad zeer verleidelijk. Ik neigde gelijk naar open schoenen en t-shirts maar het is nog steeds vervelend koud buiten.

  Lijkt me een geweldige ervaring om in het buitenland te studeren! Alleen héél jammer dat je niet naar Dublin of Parijs kan, dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. Maar je gaat vast ook een mooie tijd hebben in een van de andere steden.

  [Reply]

 5. Dublin zou ook mijn voorkeur hebben gehad, maar wss zou het onterecht zijn, als je in één van die andere steden ben kan het wel dubbel zo mooi zijn!

  [Reply]

 6. Hopen dat het lukt met die keuzes! We horen het wel denk ik. :)

  [Reply]

 7. Ah, balen zeg van Dublin en Parijs! Maar goed, Lille is wel lekker dicht bij huis, dus mocht je een weekje vrij hebben en een beetje homesick zijn, kun je dat op die manier wel goed oplossen. Maar aan de andere kant klinkt Spanje natuurlijk zo veel leuker, haha. Succes!

  [Reply]

 8. Da’s inderdaad heeel jammer! Maar eigenlijk is ‘t in al die steden heel leuk om te studeren, lijkt me. Elke stad heeft wel iets te bieden :)

  [Reply]

 9. Jammer dat je eerste keuzes het niet zijn geworden, hopelijk heb je dit keer wat meer geluk,!
  Verstandig trouwens om te googlen en te mailen.

  Hoelang moet je op stage?

  [Reply]

 10. Jammer dat het geen Dublin of Parijs is geworden. Hopen dat de volgende ‘eerste’ keus het wel zal worden!

  [Reply]

 11. Dat is wel balen zeg, dat je niet bent ingeloot bij Dublin of Parijs. Maar hopelijk word je ingeloot bij Besancon ;) Good luck! <3

  [Reply]

 12. Dublin, dat lijkt me inderdaad ook wel een hele toffe stad om te studeren! Jammer dat het niet doorgaat. Besançon was ik een paar jaar vlakbij op vakantie, maar heb verder niet echt veel van die stad gezien. Ik hoop voor je dat er iets leuks uit komt!

  [Reply]

 13. Jammer dat dublin niet doorging! Hopelijk mag je wel gewoon naar lille of Besançon. My fingers are crossed! :)

  [Reply]

 14. Jammer dat je niet naar Dublin kon, maar toch supervet dat je in het buitenland gaat studeren. Jaloers!

  [Reply]

 15. Jammer dat je eerste keuzes niet doorgingen maar hey, ik weet zeker dat je het naar je zin gaat hebben in welke stad dan ook! :D

  [Reply]

 16. Wat balen dat het geen Dublin of Parijs is geworden zeg. Maar ik denk dat je het alsnog heel erg naar je zin zult gaan hebben in de stad waar je wél naartoe mag gaan!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.