Skip to content →

BOOKS: The Help

Bron

Toen ik op Twitter aangaf dat ik eindelijk The Help ging lezen, werd ik al gewaarschuwd: ik zou het niet droog houden. Ja hoor, dacht ik. Dat zal wel. Ik weet dat ik helemaal niet snel huil bij het lezen van een boek. Maar nu, een paar weken later, typ ik deze post inderdaad met tranen in mijn ogen. Sterk spul hè? Die Fisherman’s Friend.

Het boek speelt zich af in de jaren zestig nog tijdens de rassensegregatie in de Verenigde Staten. Hoewel de meerderheid van de vrouwen als droom heeft om te trouwen, heeft Miss Skeeter de ambitie om schrijfster te worden. En dat terwijl de donkere mensen op hun beurt weer hopen op gelijkheid. De donkere hulpen hebben allemaal een verhaal te vertellen en met behulp van Miss Skeeter kan hun stem nu gehoord worden. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of tegenstoot.

Ik moet toegeven dat ik er eerst even niet doorheen kwam. Maar na even doorzetten heb ik hem toch op een blauwe maandag helemaal uitgelezen. Wie had ooit gedacht dat ik de drie hoofdpersonages Aibileen, Minny en Miss Skeeter zo in mijn hart zou sluiten. En dan vooral de schat van een Aibileen. Je voelt en leeft met hun mee. Je wilt dat alles loopt zoals zij dat hopen. Je komt gewoon echt in hun wereld terecht. Je gaat van personages houden en je gaat personages verafschuwen. Petje af voor de schrijfster Kathryn Stockett en waarop zij het verhaal van deze drie sterke vrouwen verteld. Lachen en huilen, met dit boek kan het allebei.

Published in The Almighty Media

8 Comments

 1. Ben het helemaal met je eens! Je komt echt in hun wereld terecht tijdens het lezen

  [Reply]

 2. heb het boek niet gelezen, maar de film wel gezien.. Daarbij hield ik het ook niet droog!

  [Reply]

 3. Ik ben benieuwd naar het boek, maar weet niet helemaal of het wel mijn ding zal zijn…

  [Reply]

 4. Ik heb het boek ook gelezen, echt PRACHTIG vond ik het :)

  [Reply]

 5. The Help staat al een tijdje op mijn ‘readlist’, maar hij is nu wel echt zo’n 10 plaatsen gestegen. Je maakt me echt heel nieuwsgierig!

  [Reply]

 6. Ik ben heel erg benieuwd! Boek ligt op mijn nachtkastje te wachten, onderop een stapel van 15 boeken… ;)

  [Reply]

 7. Flo

  Dit boek moet ik nog steeds een keer lezen! Staat op mijn lijstje!

  [Reply]

 8. Zeker een van mijn favoriete boeken! En je moet de film echt gaan kijken!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.