Skip to content →

BOOKS: Jane Austen’s Guide to Dating

Ik vind het heerlijk om romantische films te kijken, ik ben een sucker voor (romantische) kostuumdrama’s en ik houd ervan om een fijne chicklit te lezen. Ik mag dan wel single zijn en dromen van een Mister Darcy, maar hopeloos opzoek naar een soulmate ben ik ook niet. En zo wanhopig om een zelfhulpboek te lezen, ben ik evenmin. Maar toen een vriendinnetje mij zomaar een cadeautje gaf, gewoon omdat het “echt iets voor Niki” is, en het een soort van zelfhulpboek leek te zijn, was ik toch aangenaam verrast. Tsjah, geef mij een boek en ik ben gelukkig. Geef mij een Engelstalig boek en ik ben nog gelukkiger. Maar geef mij een Engelstalig boek dat óf van Jane Austen is óf iets met Jane Austen te maken heeft en ik ben het gelukkigst.

Ik voelde mij een beetje “zielig” toen ik dit boek uit mijn tas haalde en het in de metro in Londen begon te lezen. “Wat zouden de mensen wel niet van mij denken als ze de titel van dit boek zien?” dacht ik nog bij mezelf. Ja, ik schaamde mij een beetje. Maar mijn liefde voor boeken en mijn nieuwsgierigheid wonnen het van het schaamtegevoel. En wat ben ik daar blij mee! Want na de eerste paar bladzijdes was ik niet meer te stoppen.

Jane Austen’s Guide to Dating is geschreven door Lauren Henderson en geeft tips over daten en het beginnen van een relatie. Maar niet zomaar tips, ze zijn namelijk geïnspireerd door en gebaseerd op de verhalen van (jaha, mijn heldin!) Jane Austen. Ze combineert fragmenten uit Jane Austen’s verhalen met eigen ervaringen en ervaringen van vrienden. Elke tip wordt onderbouwd door één of meerdere heerlijke verhalen. Ze schrijft lekker makkelijk, het barst van de romantiek en ze heeft zelfs twee leuke quizzen gemaakt (ik schijn een Jane Bennet te zijn terwijl ik mezelf altijd als een Lizzy zag).

Ik had nog nooit eerder een zelfhulpboek gelezen en ik weet eigenlijk ook niet of ik dit boek in dit hokje moet plaatsen. Ik heb totaal niks om te vergelijken maar dit kan ik je wel zeggen: wat was het een heerlijk boek! Houd je van Jane Austen en een flinke dosis romantiek? Vind je het leuk om niet per se iets te leren maar wel om iets anders (of beter) in te zien? Dan is Jane Austen’s Guide to Dating een absolute must! Bij BOL.com heb je hem al voor €13,99!

Published in The Almighty Media

4 Comments

  1. Oooooo dat klinkt leuk! Lijkt me wel “interessant” om te lezen. Ik heb nog nooit iets gelezen van Jane Austen maar dat maakt niet uit denk ik?

    [Reply]

  2. Ik ben juist helemaal geen Jane Austen fan maar hij lijkt me wel heel grappig om te lezen! Ik snap je punt over het lezen van dat boek in de metro, haha!

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.