Nog steeds kijken mensen raar op als ik zeg dat ik graag lees. Ja, ik kan genieten van een goed boek. En goed hoeft bij mij niet altijd “diepgang” te betekenen. Ja, ik houd van Nederlandse literatuur van schrijvers zoals W.F. Hermans, Kluun of Wolkers. Maar de Harry Potter-reeks heb ik diverse keren in het Nederlands en Engels gelezen. Om nog maar te zwijgen van de Da Vinci Code. En wat dacht je van de chicklits van Sophia Kinsella of Jill Mansell? Ook was ik in de zomervakantie en in het begin van het schooljaar tot diep in de nacht de Twilight-reeks in het Engels aan’t lezen.

Niet alleen lezen vind ik leuk, nee, het is de hele sfeer om een boek of boeken heen. Belle en het Beest is mijn favoriete sprookje mede omdat het Beest zo’n mooie bibliotheek aan Belle geeft. Een bibliotheek is namelijk cool. Ontzettend, heftig en geweldig cool! Vooral bibliotheken die zich bevinden in een oud pand zoals bijvoorbeeld een kerk met donkere, hoge boekenkasten. De Selexyz Maastricht bevindt zich in een oude kerk. En steeds als ik daar kom, waan ik mij in mijn eigen sprookje. En zeg nu eerlijk, hoe geweldig moet het zijn om laten dit in je huis te hebben?!

Boeken lezen is hip en wel omdat Belle leest en Belle per definitie hip is. Ik was ook hip omdat ik overal waar ik kon, las. In bed, op de bank, in de fauteuil en lekker in bad. Ik vond het heerlijk om gewoon even te vluchten naar een andere wereld. Met mijn rijke fantasie was het ook niet moeilijk voor mij om in mijn hoofd het verhaal met “echte” personen vorm te geven. Het idee dat ik in mijn hoofd een eigen film aan’t regiseren was, wil ik weer opnieuw krijgen.

Als jullie Belle cool vinden en daarom lezen supporten, aarzel dan niet en geef mij een aantal titels van boeken die ik nog niet gelezen heb. Ik wil weer weten hoe het is om pas écht hip te zijn!

Share: