Skip to content →

Belle maakt lezen hip

Nog steeds kijken mensen raar op als ik zeg dat ik graag lees. Ja, ik kan genieten van een goed boek. En goed hoeft bij mij niet altijd “diepgang” te betekenen. Ja, ik houd van Nederlandse literatuur van schrijvers zoals W.F. Hermans, Kluun of Wolkers. Maar de Harry Potter-reeks heb ik diverse keren in het Nederlands en Engels gelezen. Om nog maar te zwijgen van de Da Vinci Code. En wat dacht je van de chicklits van Sophia Kinsella of Jill Mansell? Ook was ik in de zomervakantie en in het begin van het schooljaar tot diep in de nacht de Twilight-reeks in het Engels aan’t lezen.

Niet alleen lezen vind ik leuk, nee, het is de hele sfeer om een boek of boeken heen. Belle en het Beest is mijn favoriete sprookje mede omdat het Beest zo’n mooie bibliotheek aan Belle geeft. Een bibliotheek is namelijk cool. Ontzettend, heftig en geweldig cool! Vooral bibliotheken die zich bevinden in een oud pand zoals bijvoorbeeld een kerk met donkere, hoge boekenkasten. De Selexyz Maastricht bevindt zich in een oude kerk. En steeds als ik daar kom, waan ik mij in mijn eigen sprookje. En zeg nu eerlijk, hoe geweldig moet het zijn om laten dit in je huis te hebben?!

Boeken lezen is hip en wel omdat Belle leest en Belle per definitie hip is. Ik was ook hip omdat ik overal waar ik kon, las. In bed, op de bank, in de fauteuil en lekker in bad. Ik vond het heerlijk om gewoon even te vluchten naar een andere wereld. Met mijn rijke fantasie was het ook niet moeilijk voor mij om in mijn hoofd het verhaal met “echte” personen vorm te geven. Het idee dat ik in mijn hoofd een eigen film aan’t regiseren was, wil ik weer opnieuw krijgen.

Als jullie Belle cool vinden en daarom lezen supporten, aarzel dan niet en geef mij een aantal titels van boeken die ik nog niet gelezen heb. Ik wil weer weten hoe het is om pas écht hip te zijn!

Published in Random Thoughts and Scribblings

14 Comments

 1. Zo te lezen maak jij mee tijd voor lezen dan ik. Maar ik raad je de boeken van Khaled Hosseini aan!

  [Reply]

 2. Ik weet niet of het boeken voor jou zijn maar Maureen Johnson is aan te raden. Echt geweldige boeken. Gemma Townley – Leermoment en Handboek voor Hopeloze Romanticus. Mariëtte Middelbeek – Dior en Dennebomen. (Dat zijn er een paar die ik van de zomer doorspitte, het waren 13 stuks). En Terug naar de Kust – Saskia Noort. Het meisje met de negen pruiken – Sophie van der Stap. All-inclusive, Zomertijd en Cruise – Suzanne Vermeer. Heb deze zelf nog niet allemaal gelezen, maar ze schijnen erg goed te zijn. Hmm, als je er meer nodig hebt hoor ik het wel, haha.

  [Reply]

 3. Oh en ik vergeet de belangrijkste, de tweede dochter – Jodi Picoult (van My Sister’s Keeper) die lees ik op het moment :)

  [Reply]

 4. Ik vind lezen ook echt heel leuk, in tegenstelling tot veel vrienden. Ze snappen het nut niet als je ook een film kunt kijken..

  [Reply]

 5. Heerlijk, lezen! En ik hou ook van bibliotheken, ik vind die bibliotheken in de Harry Potter-films ook zo cool…

  [Reply]

 6. Jip

  21 Januari. En vanaf 31 januari gaat Net5 het uitzenden.

  Je moet The Host van Stephenie Meyer, The Hunger Games van Suzanne Collins en Uglies van Scott Westerfeld lezen. ;D

  [Reply]

 7. Ik moet ook echt meer tijd voor lezen maken. Ik hou er zo van en doe het toch te weinig. Heb onlangs de boeken van Helene van Royen gelezen. De gelukkige huisvrouw en Godin van de Jacht, en heb de Mannentester er ook nog liggen. Die moet ik nog lezen. Ook de Liefdesduivel van Chinouk Thijssen is een goed boek :)

  [Reply]

 8. Eva

  lezen is heerlijk! ik ga nu beginnen in de nieuwste sophie kinsella maar de boeken van saskia noort, esther verhoef en loes den hollander zijn ook heerlijk! Lekker spannend, maar wel een leuk verhaal zonder te veel crime details

  [Reply]

 9. een goed boek is heerlijk! en we zijn helaas niet in rotterdam aangekomen ivm de sneeuw, maar Arnhem was alsnog leuk :D

  [Reply]

 10. Roy

  De manier waarop jij lezen beschrijft zorgt er bijna voor dat ik ook maar eens een boek ga lezen. Maar helaas, ik hou niet van lezen. Maar je hebt ‘t wel super leuk geschreven ;)

  [Reply]

 11. Zin om anders mijn studieboeken voor te lezen? Ik bedoel als je toch zo van lezen houd ;)

  [Reply]

 12. Bibliotheken en ik; dat is liefde. Nou ja, als het bibliotheken zijn met hoge ramen en rijen en rijen boeken, geurend naar papier, hier en daar een fauteuil en de absolute stilte. Jammer genoeg vind je er zo geen meer bij mij in de buurt. Het leven is oneerlijk, haha.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.