Met mijn geliefde sugar free skinny vanilla latte bij mijn favoriete Starbucks (Camden Town)

Ik ben inmiddels alweer bijna drie weken terug in Nederland en ik mis Londen nog elke dag. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik gewoon vijf maanden lang in de stad van mijn dromen heb gewerkt en gewoond. Op de eerste twee weken van het begin van mijn avontuur na, werd ik elke dag wakker met een big smile. Elke ochtend besefte ik namelijk dat ik wakker werd in Londen. Elke dag besefte ik dat ik door de stad liep waar ik zo gek op ben. Ik stond niet alleen op met een lach, ik ging er zelfs mee naar bed. Ik was gewoon elke dag oprecht gelukkig.

Ik zou nu een hele lange blog post kunnen schrijven en allemaal herinneringen op kunnen halen. Maar dat doe ik niet. Ik heb een paar van jullie al jaloers genoeg gemaakt met mijn blog posts uit en over Londen (sorry daarvoor, haha). Het heeft geen zin om wéér op te sommen waarom Londen zo geweldig is of om een lijstje te maken met dingen die ik heb gezien en gedaan. Want dit hele avontuur staat in principe toch al op internet zit toch in mijn hart. Deze ervaring pakt niemand mij meer af.

Ik heb het altijd wel moeilijk met “dingen afsluiten”. En nu ik dagelijks geconfronteerd wordt met Londen door de Olympische Spelen, is het alleen maar moeilijker. Ik houd er niet van om een spreekwoordelijk “punt” achter dingen te zetten. Dat klinkt zo definitief. Ik zeg altijd maar: “Ik zet er geen punt achter, maar een comma.” Waarom? Simpel: een komma betekend voor mij dat iets nog niet helemaal afgesloten is en dat het een vervolg kan hebben. En dat is met Londen zeker zo. Dit is een stad naar mijn hart en ik weet zeker dat ik er in de toekomst te vinden zal zijn. Weer werkend en genietend van al het moois.

“Don’t cry because it’s over, smile because it happend.” En zo is het maar net. Daarom Londen: bedankt. Bedankt voor de vijf mooiste maanden uit mijn leven. Bedankt voor de ontmoetingen en vriendschappen met onwijs lieve mensen. Bedankt voor de ervaringen waar ik van geleerd heb. Gewoon bedankt voor alles!

Share: