Skip to content →

Bedankt hè, Bea!

300413

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet veel heb meegekregen van het aftreden van Beatrix, de hele hype rondom het Koningslied en de aanloop naar de “laatste” Koninginnedag. Ten eerste omdat er nauwelijks aandacht aan wordt besteed in België en ten tweede omdat, nou, I just don’t care. Ik ben ook alles behalve een fanatiek Koninginnedagvierder en dit jaar had ik daar ook geen behoefte aan. Althans, dat dacht ik. Want uiteindelijk ben ik in Breda beland tijdens Koninginnennacht. En tsjah, als je dan tussen de blije Nederlanders staat, dan gaat mijn hartje toch wel iets sneller kloppen. Ja, echt waar.

Want als Nederland eenmaal Oranje kleurt, dan ben ik een gelukkig mens. Ik vind het zo mooi om te zien en om mee te maken hoe een klein landje plotseling zo groot wordt. Hoe wij samen het Oranjelegioen zijn. Dat je, misschien wel onbewust, toch wel een beetje trots bent op Nederland. Dat je zelfs even blij bent dat je een Nederlander bent. Want vandaag zijn wij uniek. Uniek in oranje. Echt prachtig vind ik dat. Het nationalistische meisje in mij doet dan stiekem toch wel een heel erg groot vreugdedansje. Ik kan er niks aan doen. Ik vind het gewoon geweldig. Net hetzelfde als Nederland oranje kleurt tijdens het E.K. en W.K. en iedereen met elkaar meeleeft. Magisch!

Dus ook al geef ik niks om het Koningshuis (please, don’t judge), toch even een bedankje aan Bea. Gewoon omdat ze toch (even opzoeken..) 33 jaar “mijn” Koningin is geweest en ik met haar een paar mooie Koninginnedagen heb gevierd. Bedankt Bea (en eigenlijk ook Juliana) dat we vandaag op 30 april nog even met z’n allen Oranje kleuren!

Published in Fun Times and Stupidity

3 Comments

  1. Ik geef ook niet heel veel om het koningshuis en zit in Londen, maar heb toch even live de balkonscene gekeken. Toch een beetje geschiedenis ofzo? Ik vind het toch ook wel leuk. Dus ik snap helemaal wat je bedoeld!

    [Reply]

  2. Vooral het Oranje-sfeertje vind ik ook erg mooi. En ook vond ik het af en toe heel ontroerend om te zien.

    [Reply]

  3. Ik vind het leuk dat heel Nederland zich samen pakt en er zoveel leuke feesten zijn. Ook al ben ik zelf niet weg geweest met Koninginnedag, ik vond het wel erg leuk om te zien!

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.