120313-2

Vorige week was een week van ontgroeningen wat betreft het koken. Zo maakte ik voor het eerst in mijn leven zelf pannenkoeken en heb ik ook nog eens heerlijke ovenfrietjes gemaakt. Maar het hield niet op: ik heb op mijn lazy Sunday ook nog eens mijn aller eerste cake ooit gemaakt. En mjam, mjam, mjam, wat was hij lekker!

Wat hebben we nodig? (Há, helemaal niet zo veel, gelukkig!)

 • 3 (over)rijpe bananen
 • 125 bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 ei
 • kaneel
 • (zachte) boter
 • cakevorm
 • 2 kommen

En hoe maken we hier een bananenbrood van?

 1. Schil de banen en prak ze fijn in een kom.
 2. Doe de bloem en de bakpoeder erbij en mix tot één mengsel.
 3. Meng in de andere kom de boter, kaneel en het eitje. (Ik weet niet hoeveel boter en kaneel er precies in hoort, ik deed maar iets..) (Geen zorgen, het was erg lekker!)
 4. Voeg het mengsel van de boter, kaneel en het ei bij het andere mengsel en blijf mixen tot het een mooi geheel wordt.
 5. Breng het mengsel in de cakevorm en laat het 40 tot 60 minuten in de oven staan.
 6. SMAKELIJK!
Share: