Skip to content →

Baile Átha Cliath (Dublin)

Ik heb het talent om verliefd te worden op steden die ik nog niet bezocht heb. Ik kan de stad in mijn hoofd helemaal ophemelen, plannen wat ik er wil gaan doen en wat ik wil gaan zien. Dat had ik ook met Dublin. Ik had er graag mijn uitwisseling willen doen maar dat sprookje ging helaas niet door. Een vriendin van mij had het wat beter getroffen. Veel beter eigenlijk. Zij maakte namelijk wel mijn dromen in Dublin waar. Maar ik wilde natuurlijk ook zelf de stad zien en van het Ierse leven genieten. En daarom boekten T. en ik een ticket naar Dublin en kan ik nu met trots zeggen dat ik vorig weekend in Dublin ben geweest!

Na een korte vlucht van ongeveer anderhalf uur vlogen wij van Eindhoven naar Dublin. In Dublin aangekomen, probeerden wij onze weg te vinden naar de uitgang wat nogal moeizaam verliep omdat het vliegveld ontzettend groot is. Na een half uur lopen, controles en een plaspauze bereikten we dan eindelijk de uitgang en kochten we voor een paar euro een buskaartje. Een dubbeldekker die aan de linkerkant van de weg reed, bracht ons naar het centrum van Dublin waar M. ons al vrolijk stond op te wachten.

Omdat we honger hadden, besloten we om met onze koffertjes maar richting Temple Bar te gaan: dé straat van Dublin met oneindig veel pubs. Het was vrijdagavond en de pubs stonden vol met mensen en bandjes. Het is ons uiteindelijk gelukt om een plekje te vinden in the Porterhouse, een pub waar men hun eigen bier brouwt. Daar hebben we lekker gegeten en kennis gemaakt het het Ierse bier maar jammer genoeg nog niet de échte Guinness. En daarom gingen wij na het eten richting een andere pub. Misschien wel Dublins meest beroemde pub: the Temple Bar en daar dronk ik mijn eerste Guinness. Genietend van de muziek, het gezelschap van mijn vriendinnen en het Ierse accent was dat misschien wel mijn lekkerste biertje ooit.

De dag erna waren wij het erover eens om lekker de toerist uit te hangen. Met onze camera’s in de hand, maakten wij een bustour door Dublin. Net als in andere toeristische steden was ook deze bus een dubbeldekker. Het zonnetje scheen dus wij zaten lekker boven en genoten van al het moois dat Dublin te bieden heeft. Het fijne van zo’n bustour is toch wel dat je overal kan in- en uitstappen zodat je alles kan bezoeken en natuurlijk pauzes kan houden bij Starbucks (waar ik overigens natuurlijk heel, heel, heel blij mee was). Zo hebben we alle hoogtepunten van Dublin gezien en zijn we verliefd geworden op de mooie lucht van Dublin. Want echt waar: dat is ontzettend mooi. Vooral bij zonsondergang!

‘s Avonds hebben wij weer van het Ierse nachtleven genoten om vervolgens de dag erna een uitstapje naar Malahide te maken. Ondanks een Starbucks en een kasteel, is er niks bijzonders in Malahide. Ik zou veel liever een tour hebben gemaakt naar de cliffen van Howth, het landschap van Galway of de Keltische monumenten. Maar ach, ik heb het naar mijn zin gehad en daar gaat het om! Om de dag af te sluiten, zijn we met een paar jongens een “pub crawl” (kroegentocht) door Dublin gaan doen. De jongens dronken in hoog tempo door terwijl de meiden het met moeite konden bijhouden. Het is mijzelf maar één of twee keer gelukt om binnen de afgesproken tijd mijn halve liter Guinness naar binnen te werken..

Hoewel we tot laat in de avond zijn door gegaan, stonden wij om 11.00 alweer in het centrum van Dublin. Om half twee moesten T. en ik weer naar het vliegveld dus we hadden nog twee en een half uur om te shoppen. En probeer jij maar eens om in die korte tijd de Forever21, TopShop, River Island, Primark, Zara, H&M enz. te bezoeken. Juist ja! Voor vrouwen is dat onmogelijk en daarom zijn we alleen in de Forever21 geweest. Wel zijn we nog gaan lunchen bij een “bagel bar” en heb ik het boek Emma van Jane Austen in een leuk boekenwinkeltje gekocht.

Om half twee zaten T. en ik weer in de bus richting het vliegveld. En met een caramel macchiato van de Starbucks liepen wij richting onze gate om ons avontuur in Dublin definitief af te sluiten. Helaas.. Want het was echt een heerlijk weekend!

Published in Travel

7 Comments

 1. haha die foto zegt genoeg. Klinkt als een lekker weekend die volgens mij veel te kort was!

  [Reply]

 2. Dat klinkt inderdaad als een heerlijk weekend. Dublin lijkt me een leuke stad.

  [Reply]

 3. I love the British accent. Als ik een Brit was zou ik de héle dag praten.

  [Reply]

 4. Roy

  Dat klinkt echt als een geweldig weekend. Leuk geschreven trouwens :)

  [Reply]

 5. Je hebt zelfs Malahide bezocht! Wat grappig, dat is dus waar ik heb gewoond tijdens mijn uitwisseling. Er valt inderdaad niet veel te zien, het is vooral een rustig rijkeluis stadje. Jammer dat je niet meer hebt kunnen shoppen, maar klinkt wel alsof je Dublin goed hebt gezien!

  [Reply]

 6. Haha grappige foto! Klinkt heel gezellig allemaal :) Leuk geschreven ook.

  [Reply]

 7. Wauw, klinkt zo tof. Die foto ziet er echt heel leuk uit!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.