Ayo technology

Posted in Random Thoughts and Scribblings on December 7, 2009.

Ik stond laatst in de Free Record Shop om de albums van Aretha Franklin en Marvin Gaye te kopen. Jammer genoeg hadden ze alleen de CD van Aretha Franklin. Ik vond het zo zielig voor mijzelf dat ik maar besloot om er een dvd bij te kopen. Ik liep naar de DVD-afdeling en zocht hopeloos naar een leuke film die ik nog niet gezien had. Sexy and the City: the movie – “Nee, die heb ik al gezien en zó leuk was ‘ie nou ook niet.” Alfie – “Oeh, Jude Law! Ja doen! Oh wacht.. Die heb ik al thuis liggen!” The Desperate Ones – “Uhm, yeah right. Zo desperate ben ik nou ook weer niet!”

Opeens stuitte ik tegen een ander rek aan met nóg meer DVD’s om even later tot de ontdekking te komen dat dit rek alleen Blu-ray DVD’s bevatte. Blu-ray? Ow, datgene waar ze tegenwoordig reclame over maken. Nou, het ziet er toch hetzelfde uit als een DVD? En sowieso draait het toch om de film zelf en niet zo zeer om het schijfje waar de film op staat? Ik was in mijn gedachten verzonken en een paar seconden later besefte ik dat ik aan’t meeluisteren was met een gesprek. “Blu-ray is de opvolger van de DVD. Het is HD-kwaliteit dus nog beter dan een gewone DVD!” Ik keek vluchtig naar de enthousiaste man naast mij en ik liep vervolgens terug naar de CD’s.

Oké, ik was er eindelijk achtergekomen wat Blu-ray nou precies is. Het is dus gewoon een DVD alleen dan nóg beter. En het leuke is: als je een Blu-ray DVD wilt afspelen, heb je natuurlijk een Blu-raydiskspeler nodig. De “gewone” DVD-speler die je nog maar een paar jaar terug hebt aangeschaft, is dus overbodig. Goh, wat is innovatie toch leuk!

Ik ben opgegroeid met videobanden. Thuis heb ik dan ook een fortuin aan Disneyfilms op videobanden. Je weet wel, die zwarte rechthoekige dingen met twee gaten aan de achterkant. Ik kon maar geen genoeg krijgen van Annie, the Lion King en Beauty and the Beast. Het is nog geen tien jaar geleden voordat de DVD zijn intrede maakte. De DVD’s waren beter dan de videobanden en ook nog eens compacter. Het was alleen erg jammer dat de videospeler werd ingeruild voor een DVD-speler.. Dag Disneyfilms!

En nu, niet eens zeven jaar later is er alweer een opvolger voor de DVD. Wat gaat het toch rap met de technologie..


24 reacties / Laat een reactie achter
24 REACTIES

 • Leonie op 7 December 2009:

  Wij hebben ook een Blue-Ray voor het huisje aangeschaft. En ja het gaat zeker snel, maar mij hoor je niet klagen! Ja ik was een schatje dit jaar, mwuaha.


 • Roel op 7 December 2009:

  Inderdaad, blue ray word zo veel reclame voor gemaakt! Zouden de dvd’s verdwijnen? En wat dan met mijn dvd-verzameling ;(


 • Myrthe op 7 December 2009:

  Ik vind Blu-Ray echt zo’n onzin, maar ja. Het lijkt met niet dat je nou zó’n onwijs verschil merkt?


 • Ilse op 7 December 2009:

  Wat moet ik doen als de Blue Ray veel te populair wordt? Hopelijk niet! Tgaat inderdaad te snel!


 • Willemijn op 7 December 2009:

  Sowieso gaat die hele DVD verdwijnen door het downloaden. Mijn vader koopt enkel nog films op internet. Maar ik gebruik nog gewoon de normale DVD en zelfs wanneer ik behoefte heb aan Disney, installeer ik (met eigen hand!) de videorecorder.


 • Ellen op 7 December 2009:

  Ach ik hou het nog maar bij dvd’s! dat blueray hoeft van mij niet.


 • Niekje op 7 December 2009:

  Yes! Lang leve de commercie!
  Ik begin er nog nét níet van te walgen…


 • beitjuh op 7 December 2009:

  het is zo een effing ramp…..ik baal ook als een stekker…gewoon mijn oude videobandjes…daar heb ik geen reet aan want mijn videospeler is 2 jaar geleden overleden. En probeer maar ergens een nieuwe te halen…


 • Ingelis op 7 December 2009:

  Aaawh, video’s, die moesten we altijd terugspoelen als hij afgekeken was!


 • Saar op 8 December 2009:

  Video’s gelukkig is dat tijdperk over. Terugspoelen,vooruitspoelen en met een beetje kwam je band er stuk uit.

  Maar goed ik hou het nog maar even gewoon bij de DVD speler.


 • sharon op 8 December 2009:

  Ik hou het nog een hele tijd bij de normale dvd’s. Ik vind het zo’n onzin.


 • Mirthe op 8 December 2009:

  Ik hou het mooi bij de DVD’s. Ook wij hebben een kast vol video’s…


 • Gertjan op 8 December 2009:

  Wat grappig dat je zegt dat je met videobanden bent opgegroeid. Ken je de 8 milimeter film? Daar ben ik mee opgegroeid. Die films draai je op een projector, dat lijkt wel een beetje op wat je nu in de bioscoop hebt. Maar dan minder goed! :P


 • kinga op 9 December 2009:

  Het gaat inderdaad veels te snel. Ik vind de kwaliteit van DVD’s goed genoeg, dus waarom Blu-Ray?


 • tineke op 9 December 2009:

  Vervelend dat de technologie zo snel gaat eigenlijk! heb je net een nieuwe ipod, is er alweer een nieuwere versie. -zucht- Maar tegelijkertijd hoef ik nou ook niet bepaald terug naar de tijd waarin we casetterecorders hadden! :P


 • Jip op 9 December 2009:

  Oh, nou weet ik eindelijk wat blue-ray is, haha.


 • Chinouk op 9 December 2009:

  Eerlijk gezegd word ik ook een beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetje gek van iedere keer die veranderingen. Ik heb ook al afstand moeten doen van al mijn Disney-videobanden en toen heb ik zo veel leuke dvd’s gekocht en nu gaan we alweer over op Blue-ray. Ik hoop dat de gewone dvd’s nog wel af te spelen zijn op een Blue-ray speler, anders kunnen we weer overnieuw beginnen!


 • Eva op 10 December 2009:

  Ik hou het bij een gewone DVD :P


 • Tea op 10 December 2009:

  Het is ook nooit goed he, altijd moet er iets beters zijn. Ik hoef die blue ray niet…

  -heeft nog steeds een tv met videospeler op kamer en is er blij mee : D-


 • Carmen op 11 December 2009:

  Ik ben niet zo fan van al die veranderingen. Het is gewoon hartstikke oneerlijk want nou moeten al die arme mensjes waar een blue ray ding gaan afschaffen, en over een aantal jaar wéér iets nieuws. Grrr :@


 • saamielola op 11 December 2009:

  Ja, helemaal met je eens. Gelukkig hebben we thuis nog een cassettespeler.


 • Laura op 12 December 2009:

  Ja de technologie gaat snel he! Ik heb ook echt nog heel veel videobanden en casette bandjes.. kan je gewoon niet meer gebruiken. We zijn gewoon weer een paar generaties verder!


 • Linda op 12 December 2009:

  Ik dacht dus echt precies hetzelfde hè.


 • Anouk op 15 December 2009:

  Mijn laptop kan blu-ray afspelen, maar nog nooit gebruik van gemaakt eerlijk gezegd, aangezien ik geen blu-ray dvd’s heb.


Laat een reactie achter