Skip to content →

Als ik één dag Harry Potter zou zijn

Tudududududuuuduuuuduuu! (en oh ja, bedankt).

Ik kwam laatst tot een fijne ontdekking: een televisiezender in België zendt sinds vijf weken elke zaterdag een film van Harry Potter uit (althans dat denk ik aangezien ik drie weken geleden deel drie heb gezien, twee weken geleden deel vier en zaterdag deel vijf. Ik ben toch niet de enige die een patroon ziet, of wel?). De films blijven leuk, de boeken nog leuker en mijn droom om voor één keer in het bezit te zijn van een toverstaf.. Tsjah, laten we het daar maar niet over hebben. Of toch wel? Want als ik één dag Harry Potter zou zijn, dan zou ik

 • bijna de hele dag alleen maar rondvliegen op mijn bezemsteel (+ Quidditch (Zwerkbal) spelen).
 • ook nog eens optimaal gebruik maken van mijn onzichtbaarheidsmantel.
 • Dolores Umbridge (Dorothea Omber) een klap in haar gezicht geven (sorry, ik HAAT haar!).
 • een tour maken door Hogwarts (Zweinstein) en “studeren” in de bibliotheek.
 • met Hagrid door het Forbidden Forest (het Verboden Bos) wandelen.
 • een goed gesprek met Snape voeren omdat hij zo’n fijne stem heeft.
 • filosoferen met Dumbledore onder het genot van boterbiertjes.
 • shoppen in Diagon Alley (de Wegisweg).
 • en natuurlijk toveren als een malle, DUH! Ik zou voor alles de Wingardium Leviosa-spreuk gebruiken, alleen al omdat je het zo leuk uitspreekt (bedankt Hermelien!). Ik zou een Patronus willen laten verschijnen in de vorm van een aapje (EX-PEC-TO PA-TRO-NUM!) en mij geen zorgen hoeven maken over het vergeten van mijn sleutels want ik hoef dan alleen maar “Alohomora” te zeggen. Ik zou mijn voordeel halen uit de Arania Exumai-spreuk en ga zo nog maar even door.

Wat zouden jullie allemaal doen?

Published in Random Thoughts and Scribblings

10 Comments

 1. It’s leviosa, not levoisar.. hahaha geweldige boeken, en geweldige films!

  [Reply]

 2. Whahhaah hoe verzin je het. Ben je verslaafd aan Harry?

  [Reply]

 3. Ik heb laatst een Harry Potter Marathon gedaan (maar niet echt, want verspreid over 3 dagen :P) en toen pas begreep ik de films goed en vond ik ze leuk haha. Ik had wel een paar films gezien maar met gaten!
  Uiteindelijk heb ik niet zo veel met tovenarij haha, maar die dingen die jij noemt lijken me wel lachen! ;)

  [Reply]

 4. Ik heb echt helemaal niets met Harry Potter.. Ik heb een hele hoop fantasie maar dat gaat me echt net iets te ver.. Sorry haha.

  [Reply]

 5. Leuk dat je mijn blog gevonden hebt! Voeg me ff toe bij nanowrimo dan ;)

  Harry Potter heb ik ook weinig mee. De boeken heb ik nooit gelezen, wel een paar films gezien. En de films vond ik dan ook wel weer leuk om te kijken, maar genoeg is ook wel genoeg haha.

  [Reply]

 6. I love Harry Potter. Vooral de films vind ik geweldig!

  [Reply]

 7. Haha, ‘de hele dag met Snape praten, omdat hij zo’n fijne stem heeft’ goed plan! Ik zou sowieso de hele toverwereld verkennen, Zweinstein, de Wegisweg etc… ik wil alles zien! Aan één dag heb ik dan alleen niet genoeg. ben ik bang ;)

  [Reply]

 8. Hahaha leuk om te lezen dat ik niet de enige hp fan ben :)
  Zelf zou ik ook nog even de discussie aangaan met draco;p

  [Reply]

 9. Haha, dat Verboden Bos zou ik toch aan me laten voorbijgaan :D

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.