Skip to content →

All I want for Christmas is…

Lieve Kerstman,

Sinterklaas heeft het land alweer verlaten en wel zonder mij blij te maken met cadeautjes. Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik u leuker vind dan Sinterklaas. Vroeger misschien niet, want toen draaide het vooral om cadeaus en pakjesavond was dan ook hetgeen waar ik het meest naar uit keek (op mijn verjaardag na). Maar nu ik ouder (en toch ook wel iets wijzer) ben, heb ik toch meer met Kerstmis. Veel meer eigenlijk. Ik houd van de verlichte kerstboom en het dineren met mijn lieve papa, mama en Broertje. Ik houd van de donkere en koude avonden en het kijken naar Annie, Mary Poppins en Sissi die jaarlijks weer op de buis zijn. Maar toch lieve Kerstman, verheugt het kleine kind in mij zich ook op de cadeautjes. Ik kan er niks aan doen. Vandaar, mijn verlanglijstje:

 • Mascara (Magna Scopic van Estée Lauder)
 • Het boek ‘Great Expectations’ van Charles Dickens
 • Parfum (Chance van Chanel)
 • Spiegelreflexcamera (het maakt mij eigenlijk helemaal niet uit welke)
 • Een mopshond of een Franse bulldog (of beiden en ik zal ze dan Dirk en Darcy noemen)
 • Een privé concert van James Morrison

Maar ik heb natuurlijk ook nog een kerstwens. Of eigenlijk heb ik er meerdere. Nu weet ik dat je wensen nooit hardop mag zeggen, maar hoe worden mijn wensen anders gehoord? Mijn wens is, hoe cliché het dan ook mag klinken, dat iedereen iets liever tegen elkaar gaat doen. Ik houd niet van haat en ruzies. Daar word ik soms een beetje verdrietig van. Ik voel me rot als ik zie dat men boos op elkaar is, om wat voor ‘n reden dan ook. Men moet beseffen dat lief zijn voor elkaar, elkaar iets gunnen en een ander blij maken, jezelf ook blij maakt. Ook wens ik dat men beter gaat beseffen hoe mooi de wereld en de natuur zijn. We moeten ook liever voor hun zijn, want we nemen het nu allemaal maar voor lief. De natuur is zó mooi en het heeft zo veel te bieden, maar veel mensen zien dat helemaal niet in en vernietigen beetje bij beetje de wereld (oké, dat klinkt misschien wel erg dramatisch, maar u snapt me wel, toch?).

Daarnaast wens ik dat ik mijn stage in Londen goed afsluit en dit schooljaar afstudeer zodat ik mijn papa en mama trots maak. Ook wens ik dat Broertje zijn diploma haalt. En oh ja, kunt u ervoor zorgen dat Nederland deze zomer Europees Kampioen wordt?

Published in Random Thoughts and Scribblings

8 Comments

 1. Dat stukje over liever zijn voor elkaar is zo waar. Iets waar ik mss zelf ook soms aan moet werken… Dat is dan ook mijn voornemen voor het nieuwe jaar!

  [Reply]

 2. Wij doen geen kerst met cadeautjes :(. Maar het is toch wel m’n favoriete feestdag.

  [Reply]

 3. Mooi lijstje! Wij doen ook aan kerstcadeautjes dit jaar, zo leuk!

  [Reply]

 4. Wat heb jij een leuke layout trouwens, had ik dat al een keer gezegd? En ik zal duimen dat al je wensen uit mogen komen dit jaar!

  [Reply]

 5. Ik hoop dat de kerstman dit jaar al je wensen in vervulling laat gaan ;)

  [Reply]

 6. zelfs zonder cadeautjes heeft kerst gewoon iets

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.