Skip to content →

2014: Did I or did I not

OK, zonder eromheen te draaien: 2014 was awesome. Ik weet het gewoon niet anders te verwoorden. Maar zoals er niet zo heel lang geleden tegen mij gezegd is: “Geen hoge pieken zonder lage dalen.” Dat klopt als een bus. Het hele jaar ging alles goed, heb ik zo genoten en was ik intens gelukkig. Ik negeerde het stemmetje dat zei: “Niki, je kan niet de hele tijd op een wolkje blijven zweven. Je wordt nog eens keihard met beide benen op de grond gezet.”

En ja, dat was ook zo.

Goed. Het drama zal ik jullie besparen. Laten we het hebben over leukere dingen. In het begin van het jaar maakte ik namelijk 12 wensjes die ik zelf in vervulling moest laten gaan. Eens even zien hoe lief ik voor mezelf ben geweest. Of niet.

▷ Al mijn examens in januari met een voldoende afsluiten.
CHECK! Vraag me niet hoe maar het is mij gelukt. Zelfs de twee mondelinge examens tikte ik netjes binnen. Ik besefte toen nog niet dat dit mijn laatste examens zouden zijn. Eigenlijk besef ik dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Het tweede semester liep ik stage en volgde ik een seminair waarbij ik geen schriftelijk examen had. Vanaf september ben ik alleen maar bezig geweest met het schrijven van mijn scriptie. Sterker nog: over 5 dagen moet ik mijn scriptie inleveren en rest mij alleen nog maar mijn verdediging in januari..

▷ Mijn haren wassen in de regen.
FAIL! Dit is niet zomaar een wens; dit staat écht op mijn bucket list. Waar dit vandaan komt? Geen idee. Hopelijk valt er in 2015 nog genoeg regen om dit alsnog te kunnen doen.

311214-1

▷ Een carrot cake maken.
CHECK! Ik wilde al zó lang een carrot cake maken maar het kwam er gewoon niet van. Maar dit jaar heb ik eindelijk mijn favoriete taart gemaakt. Ik heb volgens mij letterlijk in mijn agenda gezet dat ik er eentje wilde maken. Het koste me wel meer werk dan een normale taart of cake maar dat had ik ervoor over. Wat was-ie goed gelukt én lekker! Zelf de frosting!

▷ Naar Berlijn.
CHECK! Het was een paar dagen na mijn laatste examens. Ik was eigenlijk nog kapot van het studeren en ik was nog hartstikke brak van de memorabele avond uit. Toch stapte ik zondag in de namiddag samen met Josje en Sarah in de trein naar Berlijn. We hadden behalve ons hostel helemaal niks gepland. En dat was te merken. Ik ben nog nooit zo onvoorbereid op stedentrip geweest. Maar dat had een voordeel: ik had namelijk helemaal geen verwachtingen. De trip en de stad zouden dus eigenlijk alleen maar kunnen meevallen. En inderdaad. Berlijn viel mee. Ik heb er ook geen andere woorden voor. Ik vond de stad niet heel erg tof. Ik heb het er gewoon leuk gehad. De stad zelf deed niet veel met mij maar het gezelschap waarmee ik was wel. Door hun heb ik echt hele leuke dagen in Berlijn gehad, met een uit de hand gelopen kroegentocht als een van de hoogtepunten!

▷ Eindelijk beginnen aan het schrijven van een boek.
CHECK! Net zoals mijn haren wassen in de regen, staat het schrijven van een chicklit ook op mijn bucket list. Dit jaar heb ik eindelijk de inspiratie gevonden om ook daadwerkelijk te beginnen met schrijven. De personages zijn er, het verhaal om te vertellen is er en geheel onverwacht heb ik zelfs al een titel. 2015, bring it on! Ik heb wel heel wat te vertellen.

311214-2

▷ Naar Tomorrowland.
CHECK! Oh, oh, oh, Tomorrowland. Wat ben je toch magisch. Dit jaar was ik weer van de partij. Het was snikheet, eigenlijk te heet, maar ik vertikte het om rustig in de schaduw te chillen. Ik was er maar één dag dus ik heb staan dansen en springen voor drie dagen. Het was bij lange na niet zo episch als in 2013 maar ik had het voor geen goud willen missen. Ik ga janken als ik dit jaar geen kaartjes kan krijgen. Tomorrowland is de ideale wereld waar liefde en genieten voorop staan.

▷ Meedoen aan een hardloopwedstrijd van minimaal 10 kilometer.
CHECK! Ik liep in maart 10 kilometer tijdens de CPC Loop in Den Haag. In April behaalde ik mijn doel om 5 kilometer binnen 30 minuten te lopen tijdens de Asics Ladies Run in Antwerpen. Een maandje later liep ik de Rivierenhofloop, ook in Antwerpen. In juni deed ik mee aan We Own the Night in Amsterdam: 10 kilometer in het donker door het centrum. Wat was dat een leuke race! Maar de allertofste wedstrijd was toch wel de Estafettemarathon in Eindhoven. Ik liep 10,6 kilometer en had uit het niets mijn beste en leukste wedstrijd ooit gelopen. In 2015 doe ik er nog een schepje bovenop: ik loop 8 maart de halve marathon in Den Haag..

▷ Een les (kick)boksen.
FAIL! Dit wordt meteen opgeschoven naar komend jaar.

▷ “Iets” doen voor het goede doel.
FAIL! Naast de maandelijke donatie aan het Wereld Natuur Fonds, heb ik niets gedaan. Stom. Ook dit schuif ik door naar komend jaar.

311214-3

311214-4

311214-5

▷ Mooie foto’s maken.
FAIL! Ik heb dit jaar wel behoorlijk wat moeten fotograferen voor mijn seminarie Visuele Studies maar nu ik de foto’s terugkijk, ben ik er niet tevreden mee. Maar als ik dan toch moet kiezen dan zijn het de drie foto’s hierboven. Deze heb ik gemaakt voor de opdracht Street Photography.

▷ Een baan vinden.
CHECK! Ik zocht. Vond. En verloor. Het zit zo: ik liep vanaf februari t/m juni stage bij het Centrum voor Beeldexpressie. Ik had het er heel goed naar mijn zin en ik was dan ook blij verrast dat ze mij voor de zomerperiode een baan wilde aanbieden. Dit was toch wel even anders dan mijn stage in Londen. Ik zei natuurlijk volmondig “ja!” en heb er met veel plezier gewerkt. Daarnaast heb ik een bijbaantje: ik codeer namelijk nieuwsuitzendingen voor de universiteit Antwerpen.

▷ Een huisdier nemen.
FAIL! Zucht. Nee. Dit is niet gelukt. Of nou ja. Misschien half. Ik heb namelijk een hamster voor mijn broertje gekocht als kerstcadeau. En stiekem heb ik de zware taak op mij genomen om peetmoeder van Simba te zijn. Simba voelt namelijk ook een beetje van mij.

▲ ▲ ▲
2014 was een jaar dat ik kan omschrijven in één woord: verandering. Ja, ja, ja. Dat klinkt heel cliché maar eerlijk is eerlijk: clichés zijn er niet voor niets. Ik heb geen zin om uit te wijden over alles wat ik dit jaar heb geleerd. Maar geen nood. Paloma Faith en Sigma vatten mijn jaar samen in dit liedje.

Fijne jaarwisseling en tot in 2015!
Niki

Ps. Belangrijkste levensles? Als het te mooi is om waar te zijn dan is het ook zo.. ;-)

Published in Dear Diary

7 Comments

 1. TOMORROWLAAAAND! Ik vind dat we dit jaar (jij, C. S. en ik) met z’n allen moeten proberen kaartjes te krijgen, zodat we allemaal kunnen! Want ik ga anders ook huilen, haha.

  [Reply]

  Niki Reply:

  @Petra, ZEKER WETEN! Tomorrowland is van 24 – 26 juli. Hopelijk scoren we in februari tickets!

  [Reply]

 2. Mooi om te lezen, je hebt toch wel veel waargemaakt. Fijne jaarwisseling!

  [Reply]

 3. Een mooie lijst! Hopelijk lukken alle overige doelen dit jaar wel! Een fijne jaarwisseling en een mooi 2015 gewenst!

  [Reply]

 4. Wat staan er vette bereikte doelen tussen zeg! Tomorrowland, dat boek, wow! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :)

  [Reply]

 5. Je hebt nog best wel veel gehaald zeg! Ik hoop voor je dat je al ja doelen dit jaar haalt, ik wil dit jara ook de ladiesrun doen hih oh en mijn haren wassen in de regen jaa!

  [Reply]

 6. Wat heb je lekker veel gelopen zeg. En je hebt veel gehaald, dus daar mag je trots op zijn. Goeie levensles trouwens. Hoewel ik zo’n dromer ben die toch altijd hoop blijft houden ;) Gelukkig 2015 Niki!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.