Waarom ik een tatoeage wil

Posted in Dear Diary on June 13, 2017.

Voorbeeld tattoo

Ik heb nooit een afkeer tegen tatoeages gehad maar ik heb het ook niet zelf gewild. Ik snapte niet waarom je iets wilt vereeuwigen op je lichaam. En ook vooral wat je dan wilt vereeuwigen. Ik had er zelf gewoon niet zo veel mee. Maar goed, ieder zo zijn ding.

Mijn opa overleed in oktober 2015. Nog geen jaar later overleed mijn oma tijdens een vakantie in Spanje. Steeds meer kwam het besef door dat het leven kwetsbaar is, en vooral tijdelijk. Het was geen gemakkelijke periode in mijn leven maar wel iets dat mij gevormd heeft tot de persoon die ik vandaag ben.

Tijdelijk. Dat bleef vaak door mijn hoofd spoken. Ik vond dat maar niks. Toen gebeurd en nu afgesloten. Heel binair. De drang naar iets permanents groeide ontzettend. Ik wilde mijn opa en oma blijven herinneren, ik wilde mezelf laten zien dat ik die moeilijke periode had overleefd. Die overwinning wilde ik vieren. Blijven vieren, eigenlijk.

Zo kwam ik op het idee om een tattoo te laten zetten. Want dat is het boegbeeld voor permanentie. Het tegenovergestelde van tijdelijk. Ik ben er veel mee bezig geweest en heb er veel over nagedacht. Pinterest was daarbij mijn goede vriend. Ik vond een stijl die bij mij past en ook wat ik in die stijl op mijn lichaam wil.

Vrijdag 23 juni is de grote dag. Dan ga ik langs bij Body Art Studio om mijn eerste tatoeage te laten zetten. Ik vind het heel spannend maar kijk er heel erg naar uit!

Heb jij een tattoo (met een verhaal erachter)?

Foto van www.pixabay.com


0 reacties / Laat een reactie achter
0 REACTIES

Laat een reactie achter