Vrijdag 19 juni 2009: mijn laatste schooldag van mijn eerste jaar HBO! Jezus, wat is dit schooljaar ontzettend snel voorbij gegaan! Ik herinner mij nog goed dat ik vorig jaar als “newbie” op mijn Hogeschool terecht kwam. Niet wetende wat én wie ik moest verwachten, hoopte ik maar op het beste. In het begin moest ik heel erg wennen aan de nieuwe leerstijl. Maar ach, alles went. Nu het schooljaar tot z’n einde komt, baal ik er stiekem toch wel erg van dat ik mijn propedeuse dit jaar niet meer haal. Het is eigenlijk nog maar de vraag of ik over kan..

Vanaf maandag beginnen mijn tentamens: twee weken lang tentamens maken van de vakken van mijn laatste blok. Politics, Engels, Frans (schriftelijk én mondeling), Spaans en Marketing. Daarbij zullen mijn herkansingen (5!) ook nog eens plaats vinden de komende twee weken. Ik zeg: Niki gaat het ontzettend zwaar en druk krijgen. Ik hoop dat ik voor het eerst dit schooljaar mijn concentratie eens bij mijn leerwerk kan houden en dat ik niet wéér weg droom. Ik zal en moet overgaan want over een jaar kan ik dan eindelijk naar het buitenland toe!

Het feit dat ik geen ster ben in leren, wilt niet zeggen dat ik niet graag naar school ga. Integendeel zelfs! Ik heb dit jaar ontzettend genoten van alles wat ik heb gedaan! De introductie naar Aachen, het bezoek aan het Europees Parlement en shoppen in Brussel en natuurlijk het project Focus. De mensen die ik dit jaar heb leren kennen zijn stuk voor stuk enorme schatten! De meisjes uit mijn klas, maar ook de jongens van de andere opleiding en de internationale studenten (wat is die Amerikaan toch een schatje). Maar als hoogtepunt is natuurlijk The Nose!

Tenslotte: Wesley (mijn broertje), Aniek, Naomi, Sabine, Tim en iedereen in blogland die geslaagd is voor zijn of haar examens: gefeliciteerd!

Share: