Ik had al jaren niet meer aan sport gedaan (die paar keer naar de sportschool tellen we niet mee) maar ik wilde opeens echt iets aan mijn conditie gaan doen. Ik had al veel gelezen over Start to Run en besloot om de podcasts maar op mijn iPod te zetten. De eerste stap was gezet maar dat waren ook meteen de makkelijkste (podcasts + loopschema downloaden, ha-ha). Nu was het alleen nog een kwestie van de knop omdraaien en ervoor gaan. En gelukkig gebeurde dat tijdens mijn heerlijke vakantie naar Spanje. Ik heb elke dag de lessen van week één herhaald en rende elke morgen tijdens zonsopgang langs het strand.

En nu, een paar weken later (met soms een week niet rennen), heb ik voor het eerst een loopsessie gehad van minimaal vijf kilometer. Ik heb de vijf kilometer voor het eerst op mijn iPod gezien! Ik ben nu bij les twintig (8 minuten rennen – 2 minuten wandelen – 10 minuten rennen – 3 minuten wandelen – 8 minuten rennen – 2 minuten wandelen) en over tien lessen zou ik de vijf kilometer aan één stuk moeten kunnen lopen. Maar dat is pas dan. Voor nu ben ik al ontzettend blij met de vooruitgang (en resultaten) en kan ik het niet helpen om een beetje trots op mijzelf te zijn!

15 reacties op “Rennen met Evy

  1. Goed gedaan! Ik ben zelf ook beginnen lopen met Start to Run. Ik denk dat ik uiteindelijk anderhalf jaar 3x per week een halfuurtje ging lopen, maar ik deed het écht niet graag dus ben er dan maar mee gestopt. Nu doe ik lekker niks, haha!

  2. Die heb ik ook gedaan! Ik heb dat eerste pakket voor 5km al helemaal gedaan, nu doe ik zelf playlists in elkaar zetten en daarop mijn eigen schema bedenken. Evy heeft me heel goed getraind haha :D

  3. Super goed van je! Ik ben ook ooit zover geweest dat ik een half uur aan 1 stuk kon rennen, maar dat is al een tijdje geleden en helaas heb ik het niet bijgehouden! Ik ga binnenkort weer overnieuw beginnen! :)

  4. Goed bezig! Als je eenmaal in het ritme zit dan gaat het als snel vanzelf! Trouwens is dat je mp3 speler op je foto? met gps?

  5. Hi Leoni. Ik heb een iPod nano (van volgens mij twee of drie jaar geleden) en daar staat een programma op (Fitness+ of Nike+, of is dat hetzelfde?) en die houden alles voor mij bij ;-)

  6. Ik ga over 2 weken met Tineke beginnen! 2x in de week :) En pas over 2 weken omdat ik dan terug ben uit China!

  7. Ik heb dat een (paar jaar) geleden ook gedownload en de lessen staan nog steeds op m’n iPod, ik kom niet verder dan les 1.. Ik ben zo van nou, als ik les 1 meteen helemaal uitloop dan ga ik er mee door en anders gooi ik het bijltje er bij neer, eigenlijk moet ik gewoon doorzetten en wat maakt het uit als ik les 1 20 keer moet doen? Als ik uiteindelijk door kan gaan naar les 2 is het toch goed. Nouja, wie weet. Ooit..

  8. Zozo, netjes! Ik zou het ook moeten proberen, maar ik kan de motivatie er echt niet voor opbrengen, zeker nu ik nog hockey..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *