Ik had al jaren niet meer aan sport gedaan (die paar keer naar de sportschool tellen we niet mee) maar ik wilde opeens echt iets aan mijn conditie gaan doen. Ik had al veel gelezen over Start to Run en besloot om de podcasts maar op mijn iPod te zetten. De eerste stap was gezet maar dat waren ook meteen de makkelijkste (podcasts + loopschema downloaden, ha-ha). Nu was het alleen nog een kwestie van de knop omdraaien en ervoor gaan. En gelukkig gebeurde dat tijdens mijn heerlijke vakantie naar Spanje. Ik heb elke dag de lessen van week één herhaald en rende elke morgen tijdens zonsopgang langs het strand.

En nu, een paar weken later (met soms een week niet rennen), heb ik voor het eerst een loopsessie gehad van minimaal vijf kilometer. Ik heb de vijf kilometer voor het eerst op mijn iPod gezien! Ik ben nu bij les twintig (8 minuten rennen – 2 minuten wandelen – 10 minuten rennen – 3 minuten wandelen – 8 minuten rennen – 2 minuten wandelen) en over tien lessen zou ik de vijf kilometer aan één stuk moeten kunnen lopen. Maar dat is pas dan. Voor nu ben ik al ontzettend blij met de vooruitgang (en resultaten) en kan ik het niet helpen om een beetje trots op mijzelf te zijn!

Share: