090113-1

090113-4

090113-3

Ik wilde zo graag een fotoalbum maken van mijn geweldige tijd in Londen. En alsof het zo moest zijn, was daar Pixum. Door de drukte op en van school heb ik het fotoboek pas op de vrijdag voor Kerstmis bestgeld en precies een week later viel hij op de deurmat. Het voelde als een soort van verlaat kerstcadeau en wat ben ik er blij mee!

Eerst moest ik de software installeren en daar ben ik geen fan van. Vooral niet als ze zo veel ruimte in beslag nemen. Ik wil het liefste zo weinig mogelijk programma’s op mijn laptop hebben, maar goed, nu kon het even niet anders. Ik deed de sfeerlichten in mijn kamer aan, stak daarnaast ook mijn vanille geurkaarsjes aan, zette ABBA op repeat en ik startte het programma. Ik bladerde door mijn foto’s en ik was toch blij dat ik de software had gedownload. Want wauw! Je kan de foto’s precies plaatsen hoe je het wilt en er zijn zo veel mogelijkheden! En het leuke is ook dat je gewoon al je geïnstalleerde fonts kan gebruiken. Dat geeft de teksten net iets extra’s.

Ik heb de foto’s bewerkt (kleureffecten) maar ik heb ze voor de zekerheid niet kleiner gemaakt of bij- en afgesneden. Het resultaat mag er dan ook wezen. De foto’s zijn scherp en mooi afgedrukt en zelfs de effecten zijn mooi het fotopapier. Mijn boek telt 26 pagina’s en is voorzien van een harde kaft. Ik heb daarnaast ook nog eens gekozen voor een vierkant model (21 x 21) en dan ben je €29,99 kwijt. Maar je kan het natuurlijk ook nog goedkoper maken (kies voor een kleiner formaat, softcover, ander soort papier, etc.). De verzendkosten zijn echter wel €4,99 en dat vind ik best prijzig.

Zin om jezelf te verwennen met een fotokalender, een fotoalbum of misschien wel een leuke klok met foto? Bij Pixum kan het! Ik heb toevallig nog een akelig kale muur in mijn kamer en een mooie foto op canvas zou zeker niet verkeerd zijn.

Share: