Wat hebben we nodig? (voor één persoon)
Spaghetti, handvol rucola, een handvol champignons, een paar cashewnoten (ik vind geroosterd en gezouten lekker!), geraspte kaas, sjalot, teentje knoflook, Boursin kruidenboter of bijv. Philadelphia, Aromat, olijfolie, 1/3 groentebouillonblokje, zout.

  1. Zet een pannetje met water op en laat het water koken. Snij ondertussen de sjalot, de knoflook en de champignons (ik snij die in 4 partjes). Was daarna een handjevol rucola, goed laten uitlekken en vervolgens in een kom of op een bord doen..
  2. Voeg spaghetti en zout toe aan het kokende water en laat het gaar koken. Neem een kleine wok- of steelpan met een beetje olijfolie en fruit de knoflook en sjalot. Geniet dan even van de geur (ik vind dat namelijk zó lekker ruiken).
  3. Daarna de gesneden champignons toevoegen en samen met de sjalot en knoflook even roerbakken.
  4. Giet er een beetje water bij en voeg het 1/3 groentebouillonblokje toe. Laat even sudderen totdat het blokje is opgelost.
  5. Voeg dan een eetlepel Boursin/Philadephia toe en roer alles door elkaar. Je zou nu een witte saus moeten hebben. Breng op smaak, mocht je er niet tevreden mee zijn.
  6. Giet de spaghetti af, doe er een scheutje olijfolie door en strooi er wat Aromat overheen. Mix het geheel en leg het bovenop de rucola en giet de saus eroverheen.
  7. Strooi er vervolgens wat geraspte kaas en wat cashewnoten overheen.
  8. SMAKELIJK!
Share: