Ik was nog geen anderhalve week thuis van 5 weken vakantiewerk in de Ardennen of ik moest mijn koffers weer pakken. Hetgeen waar ik sinds het begin van mijn opleiding al naar uitkijk, ging dan eindelijk van start: mijn uitwisseling in Frankrijk! Oui mesdames et messieurs, Niki est en France maintenant! De komende maanden woon ik op de campus in Besançon. Ik zal hier naar school gaan, mijn Frans verbeteren en natuurlijk ontzettend veel lol hebben!

Toen ik vorige week woensdag aankwam, van hier naar daar werd gestuurd en alles in het Frans moest regelen omdat niemand Engels spreekt, wist ik niet of ik wel de juiste keuze had gemaakt om naar Frankrijk te komen. Maar nu mijn kamertje is ingericht, 2 klasgenoten hier zijn en we al een paar keer naar het centrum zijn geweest, begint het hier toch wel erg leuk te worden. Tripjes naar Dijon, Strasbourg, Parijs en Zwitserland staan ook al op de planning. Ik probeer jullie natuurlijk van alles op de hoogte te houden!

A bientot tout le monde!

15 reacties op “Niki in Frankrijk

  1. He wat leuk, een berichtje uit Frankrijk! Maar je kunt je nu dus wel aardig verstaanbaar maken daar? Wat heb je de eerste week allemaal gedaan?
    Geniet ervan!

  2. Ah wat leuk, lijkt me echt fantastisch om zoiets mee te maken, maar mijn frans is dus echt terrible.
    Strasbourg is trouwens een hele leuke (winkel)stand :’D

  3. Lijkt me echt verrot om geen engels te kunnen spreken. Ik kan geen woord Frans dus een uitwisseling in Frankrijk zal sowieso niets voor mij zijn, maar ik vind het vooral vervelend dat die “arrogante” fransen geen Engels leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *