Toen ik een paar maanden geleden, de vlucht naar en het hotel in Londen boekte, leek het allemaal nog zo ver weg. En nu ik na vijf dagen Londen weer in Nederland wakker ben geworden, lijkt mijn tripje naar Londen alweer zo lang geleden. Hoe krijgt Londen het toch voor elkaar om mij weer verliefd te laten worden op de stad? Naast Rome, staat Londen toch echt op nummer één wat betreft favoriete steden in Europa. Wat zijn de Britten toch aardig, wat kan je er toch onwijs goed shoppen en wat is er toch veel te zien. En goh, wat mag ik toch van geluk spreken dat ik er vanaf februari ga wonen!

Vrijdag 25 november vloog ik samen met Vriendin S. om half negen ‘s avonds naar Londen Stansted. Het zou vanaf daar nog een dik uur met de bus naar het centrum zijn, en al met al waren wij rond middernacht (Engelse tijd) in het hotel. We hebben meteen onze koffers in de kamer gedumpt en gingen opzoek naar een pub. Want dames en heren, ik was jarig! Helaas was er in de buurt geen pub te bekennen en dus gingen we maar een supermarkt in, kochten een flesje bier en dronken dat maar op mijn verjaardag. Daarna zijn we gaan slapen om vervolgens de dag erna richting Oxford Street te gaan (hell yeah!) maar natuurlijk niet voordat we een English breakfast op hadden!

Het was heerlijk om mijn 22e verjaardag in Londen te vieren. En dat maar liefst een paar dagen lang. Woorden schieten tekort om te vertellen dat Covent Garden een ontzettend gezellige wijk is waar je heerlijk kan eten, dat ik mezelf wel in Camden Town zie wonen (waar tevens de leukste Starbucks ooit ligt), dat Notting Hill ook ontzettend leuk is, dat Vriendin S. en ik als grote Harry Potter fans platform 9 3/4 hebben bezocht (maar dat viel stiekem een beetje tegen), dat ik mijn toekomstige stageplek heb gezien en ik echt niet kan wachten om te beginnen en dat het ontzettend gezellig is in Hyde Park waar nu Winter Wonderland is.

Ik raad nogmaals iedereen aan om een keer naar Londen te gaan. Een paar handige tips voor je trip in Londen:

 1. Vervoer
  Als je minimaal 2 of 3 dagen in Londen bent, is het erg makkelijk en goedkoop om een Oyster Card te kopen. Deze kaart is vergelijkbaar met de OV-chipkaart. Je kan deze kaart bij vrijwel alle metrostations kopen. Je betaalt 5 pond voor de kaart, en kan hem dan vanaf 5 pond opladen. Door van de Oyster Card gebruik te maken, reis je tegen erg voordelige tarieven met het openbaar vervoer in Londen. Je betaald bijvoorbeeld voor een enkele busrit 2.20 pond, maar met de Oyster Card is het maar iets van 1 pond. Doen dus!

 2. London by night
  Londen is natuurlijk een ontzettend drukke stad waar veel te zien is. De meeste mensen trekken er een hele dag voor uit om de absolute toppers van de stad te zien en om uren lang in de rij te staan. Maar doe eens iets anders! Door de week (van maandag t/m donderdag) is het ‘s avonds helemaal niet zo druk. Maak daarom eens een lekkere avondwandeling door Londen. Oké, misschien kan je dan nergens naar binnen, maar London by night is zeker ook de moeite waard! En wil je even opwarmen? Duik dan één van de pubs in of neem een lekkere koffie bij Starbucks!

 3. Trek je mond open!
  Ben je (net als ik) absoluut geen held in kaartlezen of is je coördinatie bizar slecht en heb je geen idee waar je naar toe moet? Wil je graag een foto van jezelf, of van jou en je vriend/vriendin met de Tower Bridge of de Big Ben op de achtergrond? Spreek dan gewoon iemand aan. De Britse mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam!

 4. Verlaat het centrum
  The London Eye, the Big Ben, the Houses of Parliament etc. zijn allemaal te vinden in het centrum. Het is natuurlijk een must om deze dingen te zien maar ga je voor een langere tijd naar Londen, of ben je er al eens geweest? Zoek het dan eens letterlijk verderop en ga naar Notting Hill (en loop door Portobello Road), Camden Town (en bezoek dan alle kraampjes en proef allerlei lekkere hapjes) of ga lekker winkelen in Kensington!

Hebben jullie nog tips? En wat vinden jullie van Londen?

Share: