Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik de afgelopen twee dagen heerlijk van James Morrison heb kunnen genieten. En dat allemaal dankzij Q-Music en BNN That’s Live. Eigenlijk is het overbodig om te zeggen dat het geweldig was, want ja hallo! Het is James freaking Morrison! Hij was zoals altijd erg charmant en grappig en hij barstte van de positieve energie en enthousiasme. Het was een genot om hem te horen en te zien met een full band tijdens de Q-showcase en wat was het weer lekker intiem tijdens BNN That’s Live. Ik blijf maar lachen. Alles was geweldig. Maar toch is er één moment dat eruit springt. Eén moment dat ik eigenlijk nog niet echt besef en dat veel te snel voorbij ging…

Samen met vriendin C. en de ontzettend lieve meiden van de JMF, gingen wij naar BNN That’s Live. We stonden gelukkig vooraan in de rij en toen we eenmaal binnen waren, namen we plaats aan de bar. Het was lekker knus en je had overal goed zicht op het podium. Het duurde niet lang voordat James Morrison het podium betrad. Hij zong een kort stukje van “Slave to the Music”, verliet vervolgens het podium om later weer terug te komen voor een interview met Eric Corton. Gelukkig was het daarna weer tijd om te genieten van zijn heerlijke stem. Ik liet mezelf weer opgaan in het moment, nam ontzettend veel foto’s en ik vond het dan ook jammer dat hij naar twee nummers weer backstage ging.

Daar zat ik dan, op de barkruk en wachtend op meer van James. Wist ik veel dat ik ook daadwerkelijk méér zou krijgen. Véél meer, eigenlijk. Er kwam namelijk een vrouw naar me toe: “Hoi, ben jij Niki?”. Ja natuurlijk ben ik Niki. “Zou jij één van je ingestuurde vragen aan James willen stellen?” WAT? NEE, DAT DURF IK NIET! “Ja natuurlijk mevrouw! Leuk!” OH GOD, WAAROM ZEI IK JA? “Oké, na het liedje van Go Back To The Zoo, kom je maar even naar de microfoon!” En toen liep de vrouw weg. Ik was op dat moment in shock, ik had het warm (nee oké, ik had het gewoon heet) en ik trilde. Ik had James de vorige avond na zijn optreden nog buiten gezien en toen kon ik mijn eigen naam niet eens spellen. Ik wist het zeker: ik zou keihard gaan falen op de Nederlandse radio en tegenover mijn grote voorbeeld.

Een tijd later stond ik bij de microfoon, tegenover Eric Corton en wist ik inmiddels dat ik de enige uit het publiek was die een vraag mocht stellen. Ik stond zenuwachtig te wachten en opeens hoorde ik C. zeggen: “Oh Niek, daar is ‘ie!”. Fuck ja. Daar was hij. Daar was James Morrison! Ik stond stuntelig voor de microfoon, ik had klamme handen en ontzettend weke knieën. Ik stond nu oog in oog met James Morrison. Dit was bizar en dit voelde zoveel intenser dan samen op de foto gaan. Hij keek me aan met z’n blauwe ogen, bleef maar lachen en kijken en probeerde me ook nog eens te kalmeren. En vanaf die lachende blik naar mij toe, vanaf dát moment, ben ik eigenlijk alles kwijt!

Het enige dat ik weet is dat hij me knuffelde en dat ik mijn vraag heb gesteld. Hoe, wat, in welke volgorde en wat er allemaal gezegd is, weet ik echt niet meer. Hij heeft zelfs nog een paar nummers gezongen en ik heb een t-shirt gewonnen maar dat ging allemaal langs mij heen. Ik kon vanaf dat ene moment alleen maar denken aan mijn one-to-one met James Morrison. Die ene blik met die ene lach.. Zucht.

Foto’s en filmpjes staan op Flickr en youtube. De BNN That’s Live uitzending komt ook nog op de radio maar wanneer weet ik niet.

Share: