bron & bron & sorry voor het immens lelijke plaatje maar de waarheid is hard (en lelijk)

Ja echt. En zelfs geen ijsjemeisje. Ik vind het dan ook altijd zo raar dat het net lijkt alsof vrouwen van chocolade moeten houden. Dat chocolade echt alleen maar een vrouwending is. Wie heeft dat bedacht? Waarom zou ik als vrouw chocolade moeten eten als ik ongesteld ben? Of als ik liefdesverdriet heb of als ik verdrietig ben? Waarom is het dan opeens oké en bijna algemeen geaccepteerd? Hetzelfde geldt voor ijsjes. Dan zou chocolade ijs dus hét geschenk uit de hemel moeten zijn. Vooral van de heren Ben & Jerry.

Nou, dus mooi niet hè. Waar het merendeel van de vrouwen de voorkeur geeft aan een reep chocolade of een bak ijs, geef ik veel liever de voorkeur aan een zakje lucht met chips. Sommige vrouwen roepen met een schuldgevoel: “Oh, ik zou wel een hele reep chocolade op kunnen!”. En dan denk ik bij mezelf: “WTF! Ik kan maar liefst een hele zak chips op eten!”. Of ik nu ongesteld ben of niet, of ik nu liefdesverdriet heb of niet, en zelfs als ik verdrietig ben (of niet). Want ik heb geen excuus nodig om iets lekkers te eten. Ik doe het lekker toch.

Mijn favoriete snack is dan ook paprika chips. Met ribbels of zonder ribbels, van Croky of Lays.. Voor mij moet het gewoon paprika chips zijn (oké, met uitzondering van die goedkope troep op het onderste rek in de supermarkt, die chips smaakt naar plastic en ik kan het weten). Het graaien in de zak, het kraken van de chips zelf en mijn vingers er naderhand letterlijk bij aflikken. Er bestaat voor mij geen grotere traktatie.

Ps. Ik houd wel heel erg van koekjes.

Share: