Ik ben sinds het begin van 2013 goed op weg om de films in te halen die ik in 2012 (en stiekem ook al in 2011) wilde zien. Zo had ik mij een avondje verwend op de mooie Franse taal en een prima combinatie van humor en drama in de prachtige film The Intouchables. De film is in één mooi en Frans woord samen te vatten: magnifique! Maar ik heb ook eindelijk The Help gezien, de verfilming van een boek dat ik al gelezen had maar welke maar stof stond te vangen op mijn computer. En tsjah, ik vind Emma Stone geweldig maar zelfs zij heeft deze film niet kunnen redden. Jammer, ik had er meer van verwacht (maar dat komt gewoon omdat ik zo weg was van het boek).

Daarnaast heb ik pas een twee- of drietal weken geleden eindelijk Django Unchained gezien en wauw! Wat ben ik daar (in de vrij lege bioscoopzaal omdat de halve wereld de film al gezien had) weggeblazen! Ik ben al lang niet meer zo onder de indruk van een film geweest maar meneer Tarantino flikt het gewoon even. Leuke humor, heerlijk camerawerk, goede acteerprestaties en, niet geheel onbelangrijk, ontzettend fijne muziek. Maar natuurlijk geniet ik ook gewoon van een mooie man (ik ben ook maar een meisje) en zo had ik dan ook besloten om Limitless te kijken. En ja, daar heb ik maar één woord voor: Bradley Cooper. (Verder een prima film, hoor.)

En zoals jullie al hebben gelezen, heb ik ook weer eens Mean Girls gekeken, een film die dus echt nooit zal vervelen. Maar op een zondagavond wist Pitch Perfect mij ook te boeien, al was het alleen maar door de leuke liedjes. Het was die avond trouwens echt een filmavond en zo keek ik daarna ook naar het -in tegenstelling tot de vorige film, totaal niet boeiende- LOL. Trouwens, nu we het toch over niet-boeiend hebben, ik heb laatst proberen te kijken naar Melancholia maar die film is zo traag. Traag als in: ik begrijp er de ballen van en heb de film na veertig minuten maar afgezet. Stom eigenlijk want ik heb een zwak voor Kirsten Dunst en een oogje op Alexander Skarsgard (ik kan trouwens niet wachten tot True Blood weer begint).

Maar weet je? Naast bovenstaande films heb ik ook nog tijd gehad voor Black Balloon (ik was vergeten dat ik deze film op DVD had), Desperately Seeking Susan (toen Madonna nog leuk was), P.S. I Love You (ik had die film tot vorige week nog nooit gezien), Burlesque (leuk filmpje die het Burlesque-meisje in mezelf heel even naar boven liet komen) en natuurlijk, hoe kan het ook anders, Pride and Prejudice. Want ja, voor die laatste film heb ik altijd tijd. Nou ja niet altijd want nu wil ik A Dangerous Method kijken..

Ps. Hé weet je, even over Keira Knightly, ik was helemaal vergeten te zeggen dat ik ook nog Anna Karenina heb gekeken. En ohhhh, het was gewoon een reünie van Lizzy en Darcy! (Snap je hem?)

Share: