Dit was raar:

Samen met een vriendin besloten wij om met de trein naar Dublin te gaan. Maar het moest wel stiekem want mijn ouders vonden het niet goed. We gingen naar het station en moesten inchecken. Ja echt, inchecken! Daarna kwamen we op een groot plein met allemaal kraampjes. Ik kocht een zakje met suikerpinda’s. Daarna kwam ik mijn oom tegen. Ik zei dat ik samen met C. naar Dublin ging. Hij zei dat ik moest opschieten want de trein zou om 13.00 uur vertrekken en het was al 12.45. C. en ik stapte snel in de eerstvolgende shuttlebus maar we kwamen pas om 13.10 uur aan op het station. Onze trein was al weg. Als we de volgende trein zouden nemen, zouden we pas rond 20.30 uur in Dublin aankomen. Teleurgesteld gingen we weer naar huis.

Maar het kan nog raarder:

Ik had mijn haren blond geverfd! Ik snap niet hoe ik dat had kunnen doen! Ik keek in de spiegel en voelde me ontzettend rot. Blond staat mij gewoon niet! Tot overmaat van ramp, vroeg mijn moeder ook nog of ik mijn broertje van school wilde ophalen met de auto. Ik barstte in tranen uit omdat ik de deur niet uit wilde. Maar mama zou mama niet zijn als ze met een oplossing zou komen: een pruik. Maar toen ik de pruik wilde opzetten, bleken mijn blonde, korte haren nog maar voor de helft op mijn hoofd te zitten. Als ik iets harder aan mijn haren zou trekken, zou ik mijn haren eraf trekken!

Maar dit was toch wel het raarst, en stiekem ook het leukst:

Ik heb eindelijk mogen ervaren hoe het is om Harry Potter te zijn! Ik droeg een lang, zwart gewaad en had een toverstok in mijn handen. Ik “dueleerde” met slechte tovenaars en ik bleef maar winnen. Wauw, dat was echt super! Maar ook heel spannend omdat ik iemand moest redden.. Ik liep op een gegeven moment met haar aan mijn zij, maar zij was gewond. Ze hing aan mij en kon moeilijk zelf lopen. Ik moest én aan haar denken én ons verdedigen tegen al het kwaad. Het was zwaar en spannend, maar ik zou het zo weer doen!

Jammer dat (de meeste) dromen bedrog zijn..

Share: