Bedankt.

Ik was laatst spaghetti aan het eten. Mama was weer zo lief geweest om een apart pannetje met rode saus zonder gehakt voor mij te maken. Hmmm, zij maakt de lekkerste rode saus (eigenlijk maakt zij alles lekker). Ik schepte mijn bordje vol, zette mijn bord op tafel dat net bekleed was met een schoon tafelkleed en begon te smullen. Nog geen vijf seconden later zat er spaghetti in mijn haren (ja, echt waar), zaten er rode vlekken op het tafelkleed en was mijn shirtje ook slachtoffer van het rode gevaarte. “Jij kan echt niet eten zonder te knoeien, hè,” zei Mama terwijl ik haar aankeek met de beroemde rode spaghettimond. Ik zuchtte en bedacht mij dat ik wel meerdere dingen niet kan:

 • Ik kan niet tekenen.
 • Ik kan niet aardig zijn tegen iemand die ik totaal niet mag.
 • Ik kom niet bij de bovenste planken in onze keuken, supermarkt of waar dan ook.
 • Ik kan niet zonder handen fietsen.
 • Ik kan niet lopen en tegelijkertijd op mijn telefoon typen. Ik probeer het wel vaak maar na een paar tellen moet ik echt stil gaan staan om normaal te kunnen typen.
 • Ik kan absoluut niet zingen. (En daar baal ik best wel van. Gelukkig weerhoudt mij dat er toch niet van om luidkeels met alle leuke en zelfs minder leuke liedjes mee te zingen.)
 • Ik kan niet duiken. (En dan heb ik het niet over duiken als in met een zuurstoffles diep het water in, maar gewoon letterlijk het water in duiken. Ik. Kan. Het. Niet.)
 • Ik kan geen radslag of een handstand en heb het ook nooit gekund. Een koprol vind ik ook moeilijk. (Dit kan ik allemaal echter wel in het water nadat ik er niet-duikend in ben gegaan.)
 • Ik kan niet stil blijven staan of stil blijven zitten als ik naar Slave to the Music luister van James Morrison.
 • Ik kan niet met een normale stem op een normale toon tegen dieren praten. (Ik weet zeker dat ik niet de enige ben!)
 • Ik helemaal niet goed met kinderen omgaan. (Maar echt hoor. Ik weet gewoon niet wat ik met ze moet, wat ik tegen ze moet zeggen of wat dan ook.)

En dan is het nu aan jullie de beurt om mij te vertellen wat jullie niet kunnen. Misschien ga ik mezelf dan een stuk minder zielig voelen. Want ja, het is best confronterend om dit zo op het internet te zetten, wetende dat deze lijst nog lang niet compleet is ;-)

Share: