Wat is het toch heerlijk om wakker te worden en tot de ontdekking te komen dat de lucht blauw is met een stralend zonnetje. Wat is het daarentegen toch jammer om naar buiten te gaan en te ontdekken dat het niet zo warm is als het lijkt. Maar goed, ik ga geen hele blog wijden aan het weer. Er zijn in mijn non-actieve-tijd-op-nevermind-me wel andere dingen gebeurd.

School bijvoorbeeld. Want ja, ook ik ben in het dagelijks leven maar een studente. Eentje die het eerste semester van 2010 in het buitenland moet studeren voor haar opleiding. En dat vind ik alles behalve erg natuurlijk! Ik had mijn zinnen op Dublin en Parijs gezet. Dublin had mijn voorkeur. Het was eigenlijk mijn grootste voorkeur. Ik zag mezelf al winkelen in de Topshop met een Starbuckskoffie in mijn hand en ‘s avonds bier en wijntjes drinken in de Irish pubs studeren in Dublin. Wat was het daarom ook een ongelofelijk grote teleurstelling dat ik niet voor Dublin werd ingeloot. En om het nog erger te maken: ook niet voor Parijs.

Goh, dacht ik bij mezelf. Leuk zo’n opleiding waar je verplicht één semester in het buitenland moet studeren. Ik baalde natuurlijk als een stekker. Maar oké. Tijd om lang te balen had ik niet aangezien ik erg gemotiveerd was om een andere stad uit te zoeken. Ik had mijn pijlen gericht op Spanje of Frankrijk. Madrid en Salamanca zaten ook al vol, dus bleef Valladolid over in Spanje. In Frankrijk had ik nog de keuze uit Lille en Besançon. Ik heb de laatste dagen dankbaar gebruik gemaakt van google om zo veel mogelijk informatie te winnen. Ook ben ik zo ijverig geweest om studenten te mailen die al in Salamanca, Lille en Besançon zijn geweest.

Vrijdag moet ik opnieuw twee voorkeuren inleveren en ik weet al precies welke universiteiten er in mijn top 2 staan: Besançon en Lille. Ook denk ik dat ik voor 99,9% geplaatst wordt bij mijn eerste voorkeur. Maar niets is nog zeker. Willen jullie weten waar ik in september 2010 begin met studeren? Dan moeten jullie -net als ik- nog even wachten! Let’s keep our fingers crossed for me!

Share: